• Onstwedder Boys wint van Elim
16 maart 2013

Onstwedder Boys deed zaterdagmiddag uitstekende zaken door de wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Elim met 1 - 0 te winnen. Robert de Vries scoorde in de tweede helft het enige doelpunt.

In de eerste helft was Elim de beter voetballende ploeg zonder dat het echt gevaar wist te stichten voor het doel van Rein Koudstaal. De keeper van Onstwedder Boys hoefde maar één keer handelend op te treden in de eerste helft, toen er vanaf de zestienmeter op het doel van de Boys werd geschoten. Kort voor rust kreeg Onstwedder Boys een vrije trap die door Elmar Bijl werd genomen. Zij inzet werd echter uitstekend  door keeper Benjamins van Elim over de lat getikt. Nanne Huiges viel halverwege de eerste helft uit met een knieblessure en werd vervangen door Chris Strockmeijer.

In de tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op. Onstwedder Boys kreeg een goede mogelijkheid na een kwartier spelen, maar de kopbal van Chris Strockmeijer ging net naast het doel. In de 77e minuut was het wel raak. Robert de Vries kon van dichtbij ongehinderd inkoppen uit een vrije trap. Hoewel Elim wel aandrong lukte het de ploeg uit Drenthe niet meer om gevaarlijk te worden.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys tegen Zweeloo. De wedstrijd op sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.