• Terug
  • Nieuws
  • Onvrede over meldings-app Fixi
22 april 2021

De app Fixi, waarmee inwoners van de gemeente Stadskanaal melding kunnen maken van schade, overlast en andere gebreken in de buitenlucht, toont nogal wat gebreken.

Dat stelt raadslid Frits van der Heide van de ChristenUnie. Hij heeft het college van B en W vragen gesteld over de app.

Sinds een paar jaar gebruikt de gemeente de app om inwoners op een eenvoudige manier te laten communiceren over gebreken, zoals losliggende stoeptegels, kapotte verlichting of niet opgehaald vuilnis. Een leuk idee, vindt de CU, maar in de praktijk merkt de partij dat er nogal wat gebreken aan de app kleven en ,,aan de manier waarop de gemeente omgaat met de meldingen die inwoners doen.''

De partij vindt dat vragen niet altijd even vriendelijk, duidelijk of zorgvuldig worden beantwoord. Van der Heide wil weten of het college dit ook zo ziet. Zo ja, dan wil hij weten hoe dit probleem wordt opgelost.

Verder wil de partij weten of het college er zich bewust van is dat er meldingen op de status afgehandeld worden gezet, terwijl het probleem er volgens inwoners nog is.

,,Dit geeft onnodig ontevredenheid en onduidelijkheid voor zowel de inwoner die het meldde als voor een volgende inwoner die dezelfde melding wil doen.'' Zij krijgen bij Fixi te zien dat het euvel dan 'reeds gemeld' is.

Van der Heide hoopt dat er een verbeterslag gemaakt kan worden.

Bron: Dagblad v/h Noorden