• Bekerwinst voor Onstwedder Boys
5 sep. 2020

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp de bekerwedstrijd tegen Mussel met 3 - 1 gewonnen. Bij rust was het 3 - 0. Afgelopen donderdagavond wonnen de Boys ook al de eerste bekerwedstrijd. In Schildwolde werd het 1 - 8 tegen SGV.

In de openingsfase zijn Onstwedder Boys en Mussel aan elkaar gewaagd. Voor ruim 200 toeschouwers zijn er aan beide kanten wat kleine kansen. Richard Wubs schiet namens Mussel uit de draai naast het doel, terwijl een vrije trap van Harm Visser dor keeper Rene Folkers wordt gepakt. Na een kwartier spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong als een corner van Harm Visser door de helemaal vrijstaande Gerko Scheper wordt binnen gekopt: 1 - 0. Een paar minuten later wordt het 2 - 0 als eerst Harm Visser op het doel schiet van Mussel schiet. Zijn poging wordt geblokt, waarna de bal voor de voeten van Anne Wilzing komt, die Rene Folkers kansloos laat. Nick Wagenaar valt al vroeg met een blessure uit en wordt vervangen door Jarno Sterenborg.

Na ruim een half uur spelen wordt Anne Wilzing door Harm Visser aangespeeld en weet de bal over de uitkomende keeper van Mussel te liften: 3 - 0. In de slotfase van de eerste helft wordt een doelpunt van Sven Jaegers nog afgekeurd wegens duwen. Mussel krijgt nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar Paul Hidding schiet via een been van een speler van Onstwedder Boys in kansrijke positie over.

Na rust beginnen de Boys nog wel goed als Anne Wilzing de bal vanaf links voorzet en Rutgert Tipker net naast schiet. Daarna zijn de rollen omgedraaid en wordt Mussel sterker. Een inzet van Paul Hidding wordt door Rein Koudstaal prima verwerkt tot corner en even later moet Koudstaal opnieuw redding brengen bij een schot van Richard Wubs. Uit de corner die daarop volgt weet Lars Hemmes van dichtbij te scoren: 3 - 1. Daarna zijn er aan beide kanten nauwelijks nog mogelijkheden. Wel neemt de irritatie over en weer toe, waarbij scheidsrechter Dorgelo een aantal keren een gele kaart moet trekken en rood geeft aan Len Groenewold van Mussel na een kopstoot tegen Gerko Scheper.

Het blijft uiteindelijk bij 3 - 1. Volgende week zaterdag speelt Onstwedder Boys de laatste bekerwedstrijd. Tegenstander op De Boskamp is dan Harkstede. De wedstrijd begint om 14.30 uur.