• Geen zaalvoetbalsucces voor de Boys
4 jan. 2020

Onstwedder Boys is er vrijdagavond niet in geslaagd om zich bij de beste vier ploegen van het Indoorsoccer Zaalvoetbaltoernooi in Veendam te plaatsen. Er werd drie keer verloren en slechts één keer gewonnen.

In de eerste wedstrijd was vc Trynwalden de tegenstander. De ploeg uit Friesland speelde gemakkelijker en kreeg de nodige kansen, waarvan er één werd benut. De Boys slaagden er niet in om te scoren. Ook de tweede wedstrijd tegen GRC uit Groningen ging verloren met 0 - 1. Onstwedder Boys gaf beter partij en kreeg zelf ook mogelijkheden, maar het lukte niet om te scoren.

De derde tegenstander van de avond was Groen Geel, eveneens uit Groningen. Al in de eerste minuut scoorde Sem Nieuwenhuis, na een fraaie actie, het eerste doelpunt. Halverwege de wedstrijd maakte Gerko Scheper de 2 - 0. Dit was ook de eindstand. MOVV uit Midwolda was de laatste tegenstander in de poule. Al snel kwamen de Boys op een 0 - 2 achterstand. Er lukte weinig bij de ploeg uit Onstwedde en MOVV profiteerde telkens van fouten bij de Boys. Na de 0 - 4 slaagde nota bene keeper Rein Koudstaal er in om met een hard schot de eer te redden. Uiteindelijk werd het in de laatste minuut nog 1 - 5. Door dit resultaat eindigde Onstwedder Boys met drie punten op de vijfde plaats in de poule.

Trynwalden werd winnaar van de poule en speelde later op de avond de finale tegen de winnaar van de andere poule, Groninger Boys. Na een spannende strijd won de ploeg uit Groningen met 3 - 2 het toernooi. Hoogezand werd derde.