• Winst voor Onstwedder Boys Dames 1
17 december 2012

Terwijl bijna alle teams al zijn begonnen aan de winterstop, moest dames 1 van Onstwedder Boys zaterdagmiddag nog in actie komen op het kunstgrasveld van Musselkanaal. Tegen de dames van Musselkanaal werd met 3 - 2 gewonnen.

De dames van Onstwedde zijn bezig aan een zeer goed seizoen. Tot nu toe werd er één wedstrijd gelijkgespeeld en werden alle andere wedstrijden gewonnen. Deze wedstrijd speelden we zonder Anita Wilzing (ziek) Agnes Bruggers (familiefeest) en Cindy Buitelaar (zwanger) hiervoor in de plaats deden Marjan Begeman, Riëtte Wubs en Sanne Bessembinders van Dames 2 mee.

Er werd gestart in de volgende opstelling: Doel: Ramona Buitelaar, Verdediging: Gerdien Wilzing, Irene Engels, Wubbina Hids en Lisanne Fissering. Middenveld: Marjan Schuitema, Manon Volders en Kirsten van de Meent. Aanval: Elien Wubs, Yvonne Kruiter en Nathalie de Haas. Wissels: Dorien Kruizinga en de speelsters van Dames 2.

Onstwedde begon zeer slecht aan de wedstrijd, de eerste 20 minuten werd er niet goed overgespeeld, werden de ballen slecht aangenomen en waren de meeste dames niet actief genoeg. Musselkanaal kwam dan ook verdiend op voorsprong. Onstwedder Boys kon de eerste helft niet veel terug doen, de grootste kans was nog voor Yvonne maar haar schot belandde op de paal.

In de rust volgde dan ook terecht een donderspeech van coach Mete Akpinar. Het leek dat de dames eindelijk werden wakker geschud, want direct na de rust werd er gescoord. Laatste man Irene gaf een lange bal naar voren. De keepster van Musselkanaal kwam uit maar Elien was met haar snelheid eerder bij de bal. Ze legde de bal breed op Yvonne, die een niet te missen kans kreeg en de bal in het lege doel trapte. Nog geen 5 minuten later volgde er opnieuw een trap van Irene. Deze werd door Yvonne doorgekopt en onze snelle linksvoor Nathalie wist met een goed schot de Onstwedder Boys op voorsprong te brengen.

Onstwedde was vanaf toen duidelijk de betere ploeg. Er werden veel kansen gecreëerd maar toch viel de goal aan de andere kant. Na het niet goed uitverdedigen wist Musselkanaal uit het niets de gelijkmaker te scoren.
De Boys bleven op zoek naar de winnende treffer en een kwartier voor tijd wist Yvonne met een afstandsschot de bal over de keepster te schieten: 2-3! Niet veel later konden zowel Riëtte als Sanne de dames een nog grotere voorsprong geven maar deze kansen werden helaas net gemist. Niet veel later floot de scheids voor het eind van de wedstrijd, waardoor ook deze drie punten zijn weer binnen zijn.

Dames 1 speelt a.s. zaterdag 22 december om 14.00u in en tegen Zuidlaren de laatste wedstrijd in 2012.
Daarna is er ’s avonds om 17.30 de eerste wedstrijd van het indoorsoccer toernooi in Winschoten waar de dames ook aan mee doen.