• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint van Mussel
1 september 2018

Onstwedder Boys heeft de eerste wedstrijd in de Bekercompetitie gewonnen. In Mussel werd het 2 - 0 voor de ploeg van Richard Streuding.

Onstwedder Boys is in de eerste helft de betere ploeg en heeft veel balbezit. Mussel wordt voortdurend onder druk gezet en dat resulteert in een handvol goede mogelijkheden. Harm visser, Anne Wilzing en Gerko Scheper weten echter het net niet te vinden en stuiten op keeper Rene Folkers van Mussel. Opvallend is verder dat aan de rechterkant Rutgert Tipker steeds heel veel ruimte krijgt. Vanaf de rechterkant is er dan ook veel dreiging, maar tot grote kansen leidt dit verder niet. Verdedigend komen de Boys niet in moeilijkheden. Ondanks een groot veldoverwicht staat het bij rust 0 - 0.

Kort na rust helpt Mussel de Boys een handje. Door een verdedigingsfout krijgt Rutgert Tipker de bal voor de voeten en kan vervolgens geheel vrijstaand eenvoudig scoren: 0 - 1. Een mislukte voorzet van Nick Wagenaar gaat bijna het doel in, maar de bal stuit via de paal het veld weer in. Gerko Scheper is nog dichtbij een doelpunt, terwijl ook Anne Wilzing de bal tegen de paal schiet. Mussel komt er een paar keer gevaarlijk uit, maar Rein Koudstaal brengt tot twee keer toe redding. Een kwartier voor tijd gaat Anne Wilzing op links goed door en schiet de bal in de verre hoek: 0 - 2. Dit is tevens de eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen VVS. Deze tweede bekerwedstrijd begint om 14.30 uur.