• Terug
  • Nieuws
  • Afspraken over de jaarwisseling
27 december 2012

De gemeente Stadskanaal wil graag dat de jaarwisseling voor iedereen leuk en zonder schade verloopt. Daarom maakt de gemeente de volgende regels bekend.

Overlast of vernielingen

Als u zelf overlast ondervindt of vernielingen ziet gebeuren – op straat, bij scholen en winkels, kortom bij alles wat u opmerkt – vragen wij u contact op te nemen met de politie (0900-8844). U hoeft niet zelf op de daders af te stappen, maar probeer het signalement of andere kenmerken door te geven. Dit kan ook bij Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Als de vernielingen al zijn gepleegd en de daders zijn verdwenen, doe dan alsnog een melding bij de servicelijn van de gemeente 0900 - 631 4050 (24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar) of via www.stadskanaal.nl/Overig/Contact.

Wat gebeurt er met de daders?
De gemeente doet van alle schade aan gemeentelijke eigendommen aangifte bij de politie en probeert de schade op de daders te verhalen. Als de politie personen hiervoor aanhoudt, komen de daders binnen een paar dagen voor de rechter, het zogenaamde snelrecht.

Vreugdevuren en vuurwerk
Vreugdevuren zijn verboden. Ze zijn gevaarlijk en brengen vaak schade voor de omgeving. De brandweer blust de gestichte vreugdevuren zo snel mogelijk.
Het afsteken van vuurwerk is toegestaan alleen op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot 02.00 ‘s nachts.
Denkt u er aan om de restanten van het vuurwerk de volgende ochtend ook weer op te ruimen?

Meer informatie
Hebt u in de aanloop naar de jaarwisseling nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de gemeente Stadskanaal, 0599-631 631.

De gemeente hoopt samen met u een veilige jaarwisseling te vieren.