• Terug
  • Nieuws
  • Onze dorpsgenoten op de Alpe d’HuZes
4 juni 2018

Zhuzhan Valstar, Ellen Fissering, Janine Kruiter en Martin Lantinga gaan deze week  naar Frankrijk.

Zhuzhan gaat via haar opleiding Toezicht, Handhaving en Veiligheid mee als vrijwilliger om te zorgen dat alles gladjes verloopt. Tot haar taken behoren o.a. het verkeer regelen en surveilleren.

Martin gaat met zeventien collega’s van zijn werk, NewNexus, naar Frankrijk. Negen collega’s gaan (hard)lopend en negen fietsend de berg bedwingen. Martin zijn doel is om zo vaak als kan, liefst zes keer de berg op te fietsen.

Ellen en Janine gaan als Team Beko naar Frankrijk en Janine schrijft het volgende, waarmee ze het gevoel van ons allemaal verwoord:
 
Het is zo ver: we gaan eindelijk naar Frankrijk.  Het is iets waar we maanden naar toe hebben gewerkt. In de week van 7 juni is er veel te doen op en rond de berg. De Alpe d’Huez is deze week een Nederlandse berg. Er zijn duizenden mensen die op 7 juni op de Alpe d’HuZes fietsen, lopen of hardlopen, en ze zijn allemaal voor hetzelfde doel in Frankrijk. De saamhorigheid is dan ook heel groot. Iedereen wordt aangemoedigd door iedereen. Vreemden worden vrienden voor het leven!

Er is een winkel van Alpe d’HuZes en er wordt een bezinning avond georganiseerd. Ook kun je deze week ontbijten en alle maaltijden nuttigen in de speciale Alpe d’HuZes tent. Er wordt op de dinsdag een BBQ georganiseerd samen met de Franse bevolking. Dit alles voor de saamhorigheid. Dit wordt mogelijk door de vele vrijwilligers. Wij willen op één van de dagen voor de koersdag de berg een stukje op fietsen om een beetje te weten wat ons te wachten staat.

Ellen, Janine, Zhuzhan en Martin willen iedereen die een donatie heeft gedaan, op wat voor wijze dan ook, hartelijk bedanken. Mede dankzij uw donatie hebben we ons financiële doel voor het KWF bereikt!

Ellen Fissering
Janine Kruiter
Zhuzhan Valstar
Martin Lantinga