• Boys spelen gelijk tegen Be Quick
8 mei 2018

Onstwedder Boys heeft dinsdagavond verdienstelijk gelijk gespeeld tegen Be Quick uit Haren. De ruststand was uiteindelijk ook de eindstand: 1 - 1. Door dit resultaat blijft Onstwedder Boys op de twaalfde plaats staan in de competitie.

Be Quick, dat op de vijfde plaats staat, is deze avond de beter voetballende ploeg. Onstwedder Boys slaagt er zelden in de bal lang in de ploeg te houden, terwijl de gasten met snel spel en een hoog tempo de ploeg uit Onstwedde onder druk weet te zetten. In het eerste kwartier krijgt de ploeg uit Haren al een aantal mogelijkheden om de score te openen. De grootste kans krijgt Durk Noordmans die van dichtbij mist. Ook Janko van de Berg en Gino Fokkens worden in stelling gebracht, maar ook zij vinden het doel niet. Pas na een half uur wordt Onstwedder Boys voor het eerst gevaarlijk. Gerbrand Spaans kopt uit een vrije trap de bal door, waarna Gerko Scheper de bal net over het doel kopt. In de 35e minuut is het wel raak voor Be Quick. Gino Fokkens wordt goed aangespeeld en kan alleen op Rein Koudstaal af gaan. Koudstaal redt in eerste instantie, maar Fokkens weet in de rebound de bal wel binnen te tikken: 0 - 1. In de laatste minuut van de eerste helft komen de Boys op gelijke hoogte. Een vrije trap van Elmar Bijl wordt door Abel Jan Huiges doorgekopt op Harm Visser, die uit de draai de bal in de kruising schiet. Met 1 - 1 wordt de rust bereikt.

Onstwedder Boys begint goed aan de tweede helft. Gerko Scheper kan alleen op keeper van de Berg af gaan, maar speelt de bal te ver voor zich uit. Scheper schiet even later na een goede combinatie met Visser de bal net voorlangs. Daarna is het Be Quick dat het heft in handen neemt en Onstwedder Boys onder druk zet. Dit leidt tot een aantal kansen. Rein Koudstaal redt twee keer uitstekend op een inzet van de aanvallers uit Haren en de Boys hebben geluk dat een kwartier voor tijd Janco van de Bergs uit een corner van dichtbij de lat raakt. Zo blijft het 1 - 1, een uitslag waar de ploeg van Richard Streuding deze avond het meest tevreden mee is.

Komende zaterdag speelt Onstwedder uit tegen Niekerk. In Niekerk wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Scheidsrechter: G. Nijboer (Stadskanaal)
Toeschouwers:  120

Opstelling:  Koudstaal, Wagenaar, Bijl, N. Huiges, Spaans (Kruiter), A.J. Huiges, de Wijk, Wilzing, de Vries (Tipker), Visser en G. Scheper.