• Geen winst voor Onstwedder Boys
5 mei 2018

Onstwedder Boys is er niet in geslaagd de belangrijke wedstrijd tegen ONR uit Roden in winst om te zetten. Op een zonnig Sportpark De Boskamp bleef de ploeg van trainer/coach Richard Streuding steken op 0 - 0, waardoor deelname aan de nacompetitie steeds waarschijnlijker wordt.

ONR , dat in de competitie tot vandaag slechts vijf punten heeft behaald, blijft in de eerste helft gemakkelijk op de been. Onstwedder Boys probeert het spel te maken, maar er gaan veel dingen fout bij de oranjehemden. Na een kwartier spelen begint Harm Visser aan een solo, zijn schot gaat vervolgens net over. Aan de andere kant schiet Sander Ottens uit een vrije trap de bal recht in de handen van Rein Koudstaal. Harm Jan Wilzing schiet daarna net naast het doel van ONR, na een goede pass van Gerko Scheper. ONR wordt af en toe ook gevaarlijk. Leon Schievels schiet na zo'n 25 minuten spelen vanaf de rand van het strafschopgebied de bal net over het doel van de Boys.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft zijn er nog een aantal mogelijkheden. Rein Koudstaal brengt eerst redding op een vrije trap van Sander Postma, waarna Harm Visser de grootste kans uit de eerste helft krijgt. Alleen voor het doel schiet hij tegen keeper Jelle Bouma aan. Dezelfde Bouma redt daarna prima door een goed genomen vrije trap van Gerko Scheper tot corner te verwerken.

De tweede helft begint met kansjes voor Visser en Scheper namens de ploeg uit Onstwedde, maar ook zij vinden het doel niet. Onstwedder Boys domineert en heeft meer balbezit, terwijl ONR er af en toe gevaarlijk uitkomt. Na een kwartier spelen speelt Scheper de bal op Visser, die net naast schiet. Harm Visser is kort voor het eind van de wedstrijd opnieuw dichtbij een doelpunt. Gerko Scheper kopt de bal door, waarna Visser opnieuw alleen voor de keeper komt. Dit keer gaat de bal net voorlangs. Bij Onstwedder Boys komen Jelle de Vries en Bert Jan Wilzing nog in het veld om voorin meer druk te zetten. De bal wil er echter deze middag niet in. Ook niet bij ONR, dat via Leon Schievels de laatste kans van de wedstrijd krijgt. Rein Koudstaal brengt opnieuw redding op de inzet van de spits van ONR. Zo blijven de Boys steken op 0 - 0.

Komende dinsdag speelt Onstwedder Boys opnieuw thuis. Tegenstander is dan Be Quick 1887 uit Haren. De wedstrijd begint om 19.00 uur.