• Onstwedder Boys verliest opnieuw
7 april 2018

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op De Boskamp met 3 - 1 verloren van The Knickerbockers. De studenten uit Groningen stonden bij rust al met 2 - 0 voor. Het was de eerste thuisnederlaag voor de Boys dit seizoen. De Boys blijven door deze nederlaag op de elfde plaats staan met zestien punten.

Onstwedder Boys is aan een matige reeks bezig. In dit kalenderjaar is er nog geen wedstrijd gewonnen en ook deze middag gaat er veel mis bij de thuisclub. In de eerste helft zijn er nauwelijks kansen en wordt er veel balverlies geleden. The Knickerbockers komen al na vijf minuten spelen op voorsprong. Jasper van Rozen schiet vanaf de rand van het strafschopgebied richting het doel van Rein Koudstaal. Het schot wordt van richting veranderd en verdwijnt onhoudbaar voor Koudstaal in de bovenhoek: 0 - 1. Edo Pot krijgt daarna namens de ploeg uit Groningen nog een goede mogelijkheid, maar zijn inzet gaat voorlangs. Na een half uur spelen kopt Gerko Scheper de bal uit een vrije trap van Gerwin de Wijk naast. In de slotfase van de eerste helft pakt Rein Koudstaal eerst een schot van  Patrick Nanninga, maar is even later kansloos als Rick Vens ongehinderd bij de tweede paal een doorgekopte bal kan binnen tikken: 0 - 2.

Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde. Onstwedder Boys probeert het wel, maar weet maar zelden in het strafschopgebied van de tegenstander te komen. Na een kwartier spelen komt een kopbal van Gerko Scheper in de handen van keeper Rob Hölscher terecht, terwijl even later een schot van Harm Jan Wilzing door één van de verdedigers wordt geblokt. Tien minuten voor tijd lijkt het toch nog spannend te worden als Harm Visser zijn tegenstander opzij zet en ook Hölscher kansloos laat: 1 - 2. The Knickerbockers reageren echter direct en weten een minuut later de stand op 1 - 3 te brengen. Patrick Nanninga kan ongehinderd over de rechterkant doorlopen, geeft de bal voor op Jasper van Rozen, die van dichtbij eenvoudig kan scoren. In de slotfase krijgt de ploeg uit Groningen via van Rozen en Wouter van der Graaf nog goede mogelijkheden om te scoren, maar het blijft bij 1 - 3. Bij Onstwedder Boys maakt de 16-jarige Luc Nieuwenhuis deze middag zijn debuut.

Komende dinsdagavond spelen de Boys een inhaalwedstrijd in Boerakker, terwijl er zaterdag 14 april  een uitwedstrijd op het programma staat tegen DVC Appingedam.