• Terug
  • Nieuws
  • ‘Dat zo iets mensen een lach bezorgt’
17 maart 2018

Wie van Onstwedde naar Stadskanaal rijdt, fietst of loopt wordt ter hoogte van camping De Sikkenberg begroet door een knalgele zwaaiende kuiken. Verantwoordelijk voor deze creatie is Anje Pilon.

Anje en Andries Brakke wonen sinds 2008 in hun woning met (zeer) ruime tuin tussen Onstwedde en Stadskanaal. Ze komen uit Appingedam, waar de vader van Anje ‘in de bloemen’ zat.

“In Appingedam woonden we in een rijtjeshuis”, zegt Anje. “Hier hebben we de ruimte.”

Hoe het idee ontstond om op gezette tijden fraaie creaties in de tuin te maken, weten beiden niet. “Dat ontstaat op een gegeven moment. Creativititeit moet naar buiten”, legt Anje uit.

Ze maakte onder meer een kerststal, poppen van strobalen, sneeuwpoppen en – nu dus – een zwaaiende kuiken, ten teken dat Pasen aanstaande is. Ook met speciale gelegenheden, zoals met de kroning van koning Willem-Alexander, leeft Anje zich uit.

Boom
“Verder hebben we een boom met honderden lampjes, die met Kerst worden ontstoken. En dat valt op…”, zegt Andries.

“We merken dat mensen dit leuk vinden”, vult Anje aan. Van een krantenbezorger, die op de krant de tekst ‘Wat een prachtige boom’ schrijft en kaartjes met soortgelijke teksten, die in de brievenbus vallen tot bossen tulpen die het stel krijgt bezorgd.

“Uit dit soort dingen blijkt dat de mensen het waarderen”, besluit Anje, “ik krijg wel eens te horen: ‘Wat heb je een mooie creatie gemaakt’, of ‘Wat staat jullie boom er weer mooi bij. Ik werd er vrolijk van…’ En dat is nu precies de bedoeling. Dat zo iets kleins mensen een lach kan bezorgen, is toch fijn?”

Bron/foto's: Streekblad

Foto: Onstwedde.info