• Terug
  • Nieuws
  • Wandelen voor water in Smeerling
5 maart 2018

Op woensdag 21 maart organiseert waterschap Hunze en Aa’s een wandeling voor water in Smeerling. Kinderen van diverse basisscholen lopen een route van ongeveer zes kilometer met zes liter water op hun rug. Voor deze prestatie laten zij zich sponsoren. Dat geld gaat naar een waterproject van AMREF Flying Doctors in Ethiopië. Een land waar miljoenen mensen geen toegang hebben tot schoon water. Bijzonder dit jaar is dat ook wandelaars van wandelcoach Eltjo Glazenburg meelopen.

Sponsorloop
De ruim honderd kinderen die meelopen, hebben allen een gastles gehad van het waterschap. Zodat ze weten welk doel de wandeling heeft. Dit jaar gaat het sponsorgeld naar een project in Addis Abeba, de hoofdstad van Ethopië, waar AMREF waterwinkels bouwt en voorlichting verzorgt over hygiëne.

Wandelaars
De jonge wandelaars komen van scholen uit Bellingwolde, Winschoten en Jipsingshuizen, maar ook de wandelaars van wandelcoach Eltjo Glazenburg nemen deel. Zij hebben echter geen gastles gehad, maar krijgen onderweg vragen, die ze kunnen beantwoorden door met de kinderen te praten. Zo gaan jong en oud het gesprek met elkaar aan.

Startschot
Het startschot wordt gegeven door bestuurslid Derk Nieuwenhuis van het waterschap. De wandelaars vertrekken op het veld naast Gasterij Natuurlijk Smeerling. 

Bron: Westerwolde Actueel

Volg Onstwedde.info op Facebook en like ons!