• Terug
  • Nieuws
  • Inbraken in Stadskanaal en omgeving
23 januari 2018

Stadskanaal en omgeving zijn de afgelopen dagen weer uitgekozen door inbrekers.

Zij sloegen toe in onder meer Mussel, Onstwedde en Stadskanaal zelf. Hoewel de politie niet (zeker) weet of het om dezelfde daders gaat, zijn er een aantal overeenkomsten: het openbreken van ramen, luiken en deuren op ogenschijnlijk ongebruikelijke tijdstippen, zoals in de late middaguren of aan het begin van de avond. De inbraken werden onder meer gepleegd aan het Noorderdiep, Stuurboord, de Berkenstraat en de Heusdenlaan in Stadskanaal, de Musselweg in Mussel en de Spijcklaan in Onstwedde.

Behalve een viertal woningen werd ook in een grote schuur ingebroken. De buit bestond uit geld, sieraden en horloges. De politie is bezig met buurtonderzoeken en probeert aan de hand van sporen de daders op te sporen. Mocht u daarbij behulpzaam kunnen zijn, graag! U kunt de politie bereiken via het algemeen nummer 0900-8844 of via een persoonlijke boodschap op de Facebookpagina van de politie Stadskanaal.

Inbrekers maken in de herfst- en wintertijd vaak gebruik van de vroeg invallende duisternis. Hoewel in het Noorden van het land het aantal inbraken in deze ‘donkere dagen’ afneemt in vergelijking met vorig seizoen blijft preventie en opletten nog bovenaan staan.

Bron: Westerwolde Actueel