• Onstwedder Boys wint van VVS
10 november 2012

Onstwedder Boys heeft zaterdag goede zaken gedaan door de wedstrijd tegen VVS met 3 - 2 te winnen. Door dit resultaat is de ploeg gestegen naar de vijfde plaats in de poule met 15 punten uit tien wedstrijden.

De Boys kenden een voortvarende start. In de eerste minuut werd Peter Orsel door Harm Jan Wilzing prima vrij gespeeld. Orsel schoot vervolgens de bal beheerst binnen achter keeper Verweij van VVS.

De tweede mogelijkheid die Onstwedder Boys kreeg leverde opnieuw een doelpunt op. Peter Orsel speelde vanaf links de bal op Robert de Vries die de keeper passeerde en zo eenvoudig de 2 - 0 liet aantekenen. VVS kreeg vlak voor rust een goede mogelijkheid maar Rein Koudstaal redde twee keer prima op een inzet van één van de Oostwolder spitsen.

Tien minuten na rust leek de wedstrijd beslist toen Gerwin de Wijk vanaf de rand van het strafschopgebied met een mooie boogbal keeper Verweij opnieuw het nakijken gaf. De ploeg uit Oostwold gaf echter niet op en kreeg met nog twintig minuten te spelen een strafschop. De scheidsrechter, mevrouw Marije Deuring, constateerde een handsbal van Chris Strockmeijer in het strafschopgebied. Strockmeijer kreeg de gele kaart waarna de strafschop door Stefan Nomden werd benut.

Een paar minuten later kreeg de ploeg uit Oostwold opnieuw een strafschop. Dit keer maakte Nick Wagenaar een overtreding in het strafschopgebied. Jan Nomden liet vanaf elf meter vervolgens keeper Koudstaal kansloos.

In de slotfase van de wedstrijd waren er over en weer nog kansen. De beste was voor Rutgert Tipker, die met zijn schot de buitenkant van de paal raakte. Gescoord werd er niet meer, waardoor de Boys nu voor de tweede keer op rij hebben gewonnen. Volgende week staat in Veendam de wedstrijd tegen koploper Veendam 1894 op het programma.