• Terug
  • Nieuws
  • Camperen en melk tappen bij de boer
4 augustus 2017

Bij de boerderij van Ronald Hilverts en zijn vrouw Jolanda kunnen vakantievierders met een camper heerlijk vertoeven. Ook een fles vers getapte melk behoort er tot de mogelijkheden.

Sinds zaterdag zijn Ronald en Jolanda Hilverts de trotse bezitters van een kampeerplaats Op Streek. Deze camperplaats aan de Streekweg in Onstwedde werd zaterdag door burgemeester Baukje Galama op ludieke wijze geopend. Gezeten in een camper reed zij door een lint. Ook de heer Blaauw van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) was hierbij aanwezig. Als drankje werd hen een vers getapt glas melk aangeboden.

De camperplaats ligt tegenover het bedrijf van de familie Hilverts. Zeven jaar heeft het geduurd tot alle vergunningen binnen waren en het bestemmingplan was gewijzigd. Nu ligt er een prachtig terrein wat plaats biedt aan 30 campers.

De bezoekers kunnen er genieten van de rust, het weidse uitzicht en het prachtige landschap van Westerwolde. In de avond en vroege ochtend lopen de reeën rond de campers te grazen vertelt Ronald. Ze hebben dan ook besloten het terrein niet vol te planten met struiken en hagen om zo de weidsheid van de omgeving te behouden.

Op terrein staan zuilen voor de stroomtoevoer en een afvoer voor de toiletten en vuil water van de campers. Wellicht wordt er in de toekomst nog een toilet- en wasruimte bijgebouwd. Hiervoor is al ruimte ingepland.

De camperplaats is aangesloten bij de NKC. Via een app van deze vereniging kunnen camperbezitters de kampeerplaats aan de Streekweg vinden.

Bezoekers kunnen in een blokhut bij de boerderij voor een euro een liter vers getapte melk kopen. Ronald is namelijk behalve campinghouder ook veehouder van 70 melkkoeien en landbouwer. Ook heeft hij Lakenvelders en Brandrode koeien die hij gebruikt voor natuurbegrazing op de akkers in de omgeving van de camperplaats.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel