• Terug
  • Nieuws
  • Hoge slagingspercentages Ubbo Onstwedde
5 juli 2017

Met grote tevredenheid kijkt Ubbo Emmius Scholengemeenschap terug op de afgelopen examenperiode.

Vrijdag 30 juni kwamen de resultaten van het tweede tijdvak binnen en kon de scholengemeenschap de balans opmaken. En dat leverde een tevreden glimlach op. Op de locaties in Stadskanaal, Onstwedde, Veendam en Winschoten zijn namelijk prachtige resultaten behaald.

De slagingspercentages tussen de 88% en 100% liggen ver boven het landelijk gemiddelde. Ook vorig jaar waren de resultaten al zeer positief. “De afgelopen jaren was het slagingspercentage van constant hoog niveau, maar dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd, maakt ons uiteraard trots,” aldus de directie. Op drie locaties werd zelfs een 100% score gehaald; alle leerlingen zijn geslaagd.

Daarnaast wisten een leerling een 10 binnen te slepen voor Engels, was er een leerling met een 10 voor Wiskunde B en slaagden 8 leerlingen zelfs cum laude! De examens gaan met de volgende slagingspercentages de boeken in: locatie Winschoten - BB 100%, KB 98%, GL/TL 98% , locatie Onstwedde - KB 100%, TL 97%, Veendam - KB 100%, GL 100%, TL 100% , ">Sportparklaan Stadskanaal -BB/KB 97% ,Engelandlaan Stadskanaal - GL/TL 95% Stationslaan Stadskanaal - VWO 88% en HAVO 91%

Dit fantastische resultaat is te danken aan de inzet van de leerlingen en hun docenten. Ubbo Emmius is trots op deze uitzonderlijke prestatie.

Bron: Dag in Dag uit