• Terug
  • Nieuws
  • Bij De Driesporen zitten ze niet stil
29 april 2017

Bij Manege de Driesporen zitten we niet stil, we hebben een hele agenda met super leuke activiteiten opgesteld! Hieronder een korte samenvatting van wat je de komende tijd allemaal bij ons kunt gaan doen.

We beginnen dinsdagavond 16 mei met een opzadelcursus voor volwassenen. Je zoon of dochter lest bij de manege en het lukt hem of haar nog niet om een pony zelfstandig op te zadelen, je wilt graag een handje helpen maar je weet eigenlijk niet precies hoe dat moet… Voor deze ouders/verzorgers en andere geïnteresseerden bieden we nu 16 mei een leuk avond aan waarin we je onder andere leren hoe je een pony moet opzadelen.

Op 27 mei hebben we een interessante lezing over Cranio Sacraal voor paarden. Cranio sacraal is een ondersteuningsvorm om paarden te helpen om de oorzaak van hun klachten te achterhalen en bij de oorsprong te behandelen. Op deze manier kan oude onverwerkte lading verwerkt worden, kunnen oude patronen doorbroken worden en kan het paard weer lekker in zijn/haar vel gaan zitten. Bianca van Devlins Horse Care zal ons hier van alles over uitleggen. Wanneer je je van te voren aanmeld voor deze lezing maak je ook nog eens kans op een gratis behandeling (loting)!

Hemelvaartsdag (25 mei) begint de dag al vroeg in manege de Driesporen, we gaan namelijk dauwtrappelen! Om 6 uur start onze twee uur durende route, wil je liever individueel starten dan kan dit ook (tot 7 uur). Je krijgt dan van ons een routebeschrijving mee en ter ondersteuning is de route uitgezet met lint. Bij terugkomst in de manege staat er een heerlijk pannenkoekenontbijt klaar voor alle deelnemers!

8 en 17 juni gaan we iets helemaal nieuws organiseren namelijk een heerlijke wijn- en of bierproeverij in de kantine (of op het terras bij mooi weer)! In samenwerking met By Thijs en Slagerij J. Hemmen kunt u genieten van heerlijke wijnen of bieren met bijpassende hapjes die de smaakbeleving van de dranken ten goede komen! Deze avonden zijn voor iedereen die zin heeft in een leuke avond, je hoeft dus niet lid te zijn van onze verenigingen.

Zaterdagavond 15 juli hebben we speciaal voor de 16 plus leden van de manegevereniging een onderlinge wedstrijd met aansluitend een heerlijke barbecue! De insteek van deze avond is ‘meedoen is belangrijker dan winnen.’ Deze wedstrijd is uitsluitend voor leden. Wil je als familie/supporter/groom aansluiten bij de barbecue dan is dit uiteraard wel mogelijk.

Het duurt nog even maar 16 september staat de Ride & Run weer op de agenda! Sport en recreatie komt op een unieke wijze samen tijdens de Ride & Run. De invulling van Ride & Run is simpel: een team bestaande uit een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 km af. Dit multisportevent brengt beginnende en gevorderde buitensporters uit verschillende disciplines – paardrijden en hardlopen – samen voor een gezellige en sportieve dag in de natuur.

Voor meer informatie kijk op onze website of op onze Facebook pagina.

Aanmelden of verdere vragen graag via de mail.

Bestuur manege De Driesporen

Website

E-mail