• Terug
  • Nieuws
  • Geen kampioenschap voor VCO-heren
22 april 2017

Heren 1 van VCO '72 is er in Groningen niet in geslaagd het kampioenschap in de tweede klasse binnen te halen. In een echte finalewedstrijd werd met 3 - 1 verloren van directe concurrent Exstudiantes Heren 3. Door dit resultaat is de ploeg uit Onstwedde op de tweede plaats geƫindigd en heeft het nog steeds promotiekansen.

Voor volgepakte tribunes in sporthal Selwerd (200 tot 250 toeschouwers) en veel sfeer gaat de eerste set gelijk op. Na een voorsprong van 11 - 8 voor VCO, komt de ploeg uit Groningen sterk terug. De VCO-heren maken veel fouten en zijn slordig in de passing. Exstudiantes wint de eerste set met 25 - 18.

In de tweede set kijken de VCO-heren steeds tegen een achterstand aan. De ploeg is duidelijk gespannen, hetgeen aan het spel te zien is. Er worden veel opslagfouten en netfouten gemaakt en hoewel de ploeg aan het einde van de set nog wat terug komt, gaat ook deze set naar de ploeg uit Groningen: 25 - 21.

In de derde set zijn de rollen omgedraaid. VCO gaat beter spelen en staat de hele set een paar punten voor. Zo gaat deze set uiteindelijk met 25 - 21 naar de Onstwedders. In de vierde set wordt het kampioenschap beslist: De ploeg die deze set wint is kampioen. Al snel kijkt de ploeg uit Onstwedde tegen een achterstand van zes punten aan. De ploeg komt nog terug tot 21 - 17, waarna de coach van Exstudiantes een time-out neemt. Daarna is het snel afgelopen. De ploeg uit Groningen wint de set met 25 - 18 en kan het kampioenschap vieren.

De VCO-heren kunnen desondanks toch terugkijken op een geslaagd seizoen, waarbij er nog steeds mogelijkheden zijn om via de Promotie/degradatiewedstrijden te promoveren naar de eerste klasse.