• Terug
  • Nieuws
  • Bewoners De Woldstee zijn verhuisd
29 maart 2017

Voor de 24 bewoners met een verstandelijke beperking van de Woldstee in Onstwedde was dinsdag 28 maart een speciale dag. Zij zijn namelijk verhuisd naar het splinternieuwe appartement aan de Landlaan in het dorp.

door Paul Abrahams

De woonvorm aan de Landlaan telt 20 appartementen en 4 studio’s. De studio’s zijn bedoeld voor mensen die meer zorg nodig hebben. “Voor de bewoners betekent hun nieuwe appartement meer privacy en comfort”, vertelt locatiehoofd Hilda Mulder. “Zo krijgt iedereen een eigen badkamer en wc. Bovendien is de nieuwe woonvorm van alle gemakken voorzien op gebied van thuistechnologie. We hebben wat dat betreft tien stappen vooruit gezet.”

De cliënten – ze zijn op het moment dat de foto wordt gemaakt op verschillende locaties buiten de deur aan het werk – zijn goed voorbereid op de verhuizing. “Tijdens de bouw hebben we veelvuldig een kijkje genomen”, vervolgt Hilda. “We hebben de voortgang van de werkzaamheden sinds mei vorig jaar op de voet gevolgd. Ze stonden echt te popelen om de dozen met spullen in te pakken en om te verhuizen.”

De verhuizing is gisteravond afgesloten met een stamppotbuffet. Begin mei vindt de feestelijke opening plaats. Dan wordt ook een open huis gehouden voor de nieuwe buren en andere belangstellenden en is gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie kennis te komen maken.

Bron/foto: Kanaalstreek