• Opnieuw gelijkspel Onstwedder Boys
25 maart 2017

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag een verdienstelijk gelijkspel behaald in Spijck. Tegen het op de derde plaats staande Poolster werd het 1 - 1. Bij rust leidde Poolster nog met 1 - 0. Omdat er veel gelijke spelen waren in de poule blijft Onstwedder Boys op de vijfde plaats staan.

De ploeg van Fokke de Jonge begint goed aan de wedstrijd. Er zijn kansen voor Robert de Vries, Rutgert Tipker en Peter Orsel, maar hun schoten missen kracht en doel. De eerste kans voor Poolster is wel meteen raak. Dennis van Dijk schiet de bal vanaf een meter of 25 over de net iets te ver voor zijn doel staande Rein Koudstaal in het doel van Onstwedder Boys: 1 - 0.

Na rust zijn de Boys de betere ploeg en na een kwartier spelen wordt het 1 - 1. Gerwin de Wijk schiet een vrije trap tegen de touwen. Daarna zijn er nog mogelijkheden voor Gerben Meems, Ties Bruining en Nick Wagenaar, maar zij weten niet te scoren. Van Dijk krijgt namens Poolster nog een mogelijkheid, maar dit keer redt Koudstaal prima op de inzet van de spits. De beste kans voor de Boys is opnieuw voor Gerwin de Wijk. Zijn vrije trap belandt dit keer echter tegen de paal en zo blijft het 1 - 1. Een terechte uitslag.

Komende zaterdag, 1 april, staat de derby tegen SJS op het programma. Op De Boskamp wordt om 14.30 uur afgetrapt.