• Terug
  • Nieuws
  • Wereldwaterdag in Smeerling
18 maart 2017

Bijna 250 basisschoolleerlingen komen woensdag 22 maart, Wereldwaterdag, naar Smeerling om te Wandelen voor Water. Zij lopen zes kilometer met zes liter water op hun rug langs de oevers van de Ruiten Aa en ervaren zo wat leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden elke dag moeten doen om aan water te komen.

Schoon water is niet vanzelfsprekend voor iedereen. In Nederland heeft iedereen toegang tot schoon water, maar in Ethiopië hebben miljoenen mensen dat niet! Om hier aandacht en geld voor te vragen is er de wandeling voor water.

Sponsorwandeling
Leerlingen uit groep 7 en 8 van acht basisscholen uit onze omgeving komen naar Smeerling voor de sponsorwandeling. Ze hebben allemaal zelf sponsors gezocht. Het geld dat ze ophaalden, wordt gebruikt voor projecten van AMREF Flying Doctors. Zij zorgen voor schoon water, douches en wc’s in Ethiopië.

Gastles
Voorafgaand aan de wandeling kregen alle leerlingen een gastles over het belang van schoon water en hygiëne in het algemeen. De les ging ook in op de waterproblematiek in Ethiopië.

Aqua for All
Elke gesponsorde euro wordt door Aqua for All verhoogd met 80 eurocent. Het totaalbedrag wordt door AMREF Flying Doctors gebruikt voor water- en sanitatieprojecten in de sloppenwijken in Ethiopische steden.

Bron: Streekblad