• Terug
  • Nieuws
  • Grootste barbecue voor singles
6 maart 2017

“Plaats van handeling is het evenemententerrein naast de manege in Onstwedde”, vertelt Wendy Geertsema. De inwoonster van Stadskanaal is initiatiefnemer van de barbecue. Het idee om een plekje in het Guinness Book of Records te bemachtigen is even in de la gelegd. “Er moet zoveel worden geregeld, dat lukt dit jaar niet meer. We beginnen daarom met maximaal 250 singles en in de komende jaren willen we langzaam maar zeker verder groeien. Uiteindelijk willen we de grens van 1000 singles overschrijden. Maar met 250 deelnemers wordt dit jaar in Onstwedde wel de grootste barbecue voor singles in Nederland gehouden.”

Bij het uitvoeren van de plannen heeft Wendy onlangs de hulp ingeroepen van partycentrum B.J. Moed. “Zij hebben veel ervaring in huis. Op het terrein worden tenten van verschillende afmetingen geplaatst. Er is voldoende gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met andere singles. Onder meer in een tent, die volledig met ‘hartjes’ wordt ingericht. Een diskjockey en karaoke zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. We zijn nog bezig om artiesten vast te leggen. Voorzieningen als beveiliging, EHBO en de toiletwagen zijn inmiddels geregeld.”

Vanwege de brandveiligheid en de voedselveiligheid mogen de singles het vlees niet zelf roosteren. De verschillende soorten vlees, de salade, de sauzen, het brood en andere lekkernij kunnen daarom worden afgehaald bij de medewerkers van de beste grillwagen van Noord-Duitsland: Krallmann’s Grill Imbiss.

“Langzaam maar zeker komt de aanmelding op gang”, weet Wendy. “Tot nu toe hebben vooral dertig plussers een kaartje gekocht. We verkopen tickets speciaal voor mannen en speciaal voor vrouwen. En wat betreft de verhouding mannen en vrouwen? Die is mooi in evenwicht.”

Let op! Singles kunnen zich alleen aanmelden voor de barbecue via de website.

“Op de dag zelf worden aan de ingang van het evenemententerrein geen toegangskaarten voor de barbecue verkocht. We willen van te voren weten ‘wat voor vlees we in de kuip hebben’. Het moet een gezellig, gemoedelijk feest worden. We verwachten overigens dat de beschikbare 250 kaarten voor zaterdag 29 april zijn gereserveerd. Dat het bordje ‘uitverkocht’ moet worden opgehangen.”

Een kaartje kost 17,50 euro, dat is exclusief de consumpties. Tot 15 april wordt een korting van 2,50 euro gegeven.

Aanmelden

Bron: Kanaalstreek