• Terug
  • Nieuws
  • Dromen zijn bedrog voor Karin Norder
22 oktober 2012

“Ik werd vanmorgen wakker met de gedachte dat ik vandaag misschien wel helemaal geen winstpunt zou halen”, vertelt Karin Norder-Wiekens in Onstwedde op 20 oktober.

Het werden er echter vier, zodat alle boze dromen die Norder wellicht gehad over mislukte proeven gelukkig bedrog bleken. De droom die ze in de Driesporenmanege beleefde was voor de kapster veel mooier. Als ze achteraf nog wat tips aan de bar krijgt van collega amazone en in deze proef opponente Kirsten Rubingh vertelt ze honderduit over het succes in de M1/M2 op 20 oktober. “Wie rekent nu op 4 winstpunten.

Ik had er op gerekend volgende week in Vlagtwedde nog M1 te kunnen starten en dan in november de overstap te maken, maar ik moet nu over naar het M2. Ik heb vandaag erg fijn gerden. Normaal moet ik Bo goed aan de hulpen zien te krijgen en dat mijn paard de aandacht bij het werk houdt, maar dat ging vandaag vanzelf. Mijn paard was prima te rijden en lekker voorwaarts. Ik kwam met een fijn gevoel de ring uit. Indoor is Bo ook altijd wat zenuwwachtig. Vooral hier. Ik rij Bo vaak in de ochtend in deze manege en dan is het stil en op een wedstrijd is dan de bekende omgeving ineens heel anders.”

Met twee proefwinsten en uitstekende rapportcijfers mocht Karin Norder twee keer naar voren treden om uit handen van wedstrijdsecretaris Ineke Migchels een oranje lint in ontvangst te nemen. In de eerste proef overtuigde ze jury Jeanet Haan die Norder beoordeelde op 198 punten met haar ooit als recreatiepaard aangeschaft dressuurtalent.

Bron: 1PKNOORD