• Terug
  • Nieuws
  • Oud Onstwedder Scheper 60 jaar getrouwd
6 februari 2017

Het echtpaar Wim Scheper (82) en Fenna Scheper-Paas (82) uit Nieuw-Buinen waren zondag 60 jaar getrouwd. Dit jubileum werd een dag eerder op grootste wijze gevierd met familie, vrienden en kennissen. Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn kwam maandag langs om het echtpaar namens het gemeentebestuur te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Wim Scheper is geboren in het buurtschap Holte bij Onstwedde en het wiegje van zijn echtgenote stond in Nieuw-Buinen.

Ze zagen elkaar voor het eerst op de basisschool, School 59, in Nieuw-Buinen. Mijnheer Scheper was op 11-jarige leeftijd met zijn ouders verhuist naar Nieuw-Buinen. Het duurde echter tot Fenna haar 16e verjaardag tot ze "echt" verkering kregen. Na zes jaar verkering trouwden ze in het gemeentehuis van Borger. Ze gingen wonen aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen waar ze een kruidenierszaak runden onder de naam: "Centra Kruidenier". Door de komst van de supermarkten werd het steeds moeilijker om met de kruidenierszaak een goede boterham te verdienen. Hierdoor ging mijnheer Scheper werken bij de groothandel in Stadskanaal. Mevrouw Scheper runde hierna de kruidenierszaak nog een aantal jaren alleen waarna ze uiteindelijk besloten om na vijftien jaar hier een punt achter te zetten en ging de deur op slot.

Mevrouw Scheper ging hierna aan de slag als verkoopster van zonnewering op verschillende beurzen. Ook bracht ze in het dorp maaltijden rond organiseerde ze de collecte van Simavi en was ze actief binnen de Zonnebloem. Daarnaast was ze actief binnen kerk en bij Vrouwen van Nu en deed ze het huishouden. Mijnheer Scheper werkte de laatste jaren bij de Autorama in Veendam als verkoper van kaas en noten.

Mijnheer Scheper zingt al meer dan 40 jaar bij het Mannenkoor in Stadskanaal en hij is iedere vrijdagmiddag actief als vrijwilliger op de buurtbus. Hij rijdt de route Stadskanaal-Sellingen. Daarnaast mag hij ook privé graag autorijden en gingen ze tot voor kort graag met de camper op vakantie.

Het echtpaar Scheper heeft drie kinderen, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Bron: Week in Week uit / RegioMagazine