• Terug
  • Nieuws
  • Esway Atelier Concert, Visser&Filippova
25 januari 2017

Zondagmiddag 19 februari om 15.00 uur. Esweg 9, Onstwedde. Entree € 12,00.

Hans Visser & Irena Filippova brengen een multimedia voorstelling over het tragische, maar ook het romantische en meeslepende leven van Boris Pasternak en zijn 'Docktor Zhivago'. Met prachtige beelden geprojecteerd op een groot scherm en met zowel Russisch als Nederlands gezongen liederen, komt deze grandioze klassieker op een bijzondere en eigen wijze tot leven. Met Hans Visser - gitaar en zang, Irena Filippova - zang en accordeon en Arthur Bont-percussie.

Het verhaal van Doctor Zjivago kent nagenoeg iedereen. Het verhaal speelt zich in de tijd van de Russische revolutie. Begeleid door historische foto's en filmfragmenten uit die tijd wordt het meeslepende leven van Pasternak's alter ego uitgebeeld. De in Rusland geboren Irena bezocht samen met Hans Visser de historisch locaties waar het verhaal zich heeft afgespeeld. De door Visser en Filippova geschreven teksten worden dan weer in het Nederlands, dan weer in het Russisch door Irena gezongen. Haar Nederlands is perfect en haar stem ontroerend. Irena schreef de liedjes, deels in het Russisch en deels in het Nederlands. ,,De muziek is deels op gedichten van Pasternak zelf, gebaseerd.
Op de achtergrond zie je filmbeelden, die Visser en Filippova deels zelf in Rusland hebben gefilmd, maar ook foto's uit de Sovjettijd. Een soort van nostalgische trip naar een periode die ondanks alles voor de Russen veel somberder was dan nu.

Filippova en Visser maken nu al tien jaar theaterprogramma's over Rusland, Hans Visser studeerde aan het Utrechts concervatorium gitaar en compositie en was in 1976 betrokken bij de oprichting van de groep Flairck, waarin hij als gitarist en bassist zeven jaar speelde. Daarna zat hij enkele jaren in de begeleidingsgroep van de Franse zanger Georges Moustaki.
Irena Filippova, geboren in Rusland, 1998 Conservatorium Rostov aan de Don, Cum Laude Accordeon en Orkestdirectie, 2000 Conservatorium Den Haag, Cum Laude tweede fase Accordeon moderne muziek.
Arthur Bont speelde tussen 1991 en 1999 met Louisiana Radio. Deze groep maakten zes cd's en zeven singles en speelde ik onder meer op het North Sea Jazz Festival, Bospop, Dranouter festival en in het binnen- en buitenlandse clubcircuit. Daarna tourde hij vier jaar lang met veelal Amerikaanse en Britse artiesten door heel Europa, van blues en rock tot singer-songwriter. Enkele namen: Smokey Wilson, Mick Taylor, Byther Smith en Jann James. Voorts is hij een veel gevraagd sessie muzikant, die aan ontelbare producties heeft meegewerkt.

Aanmelden via e-mail of T (0599) 331731

Website Kunstschilder Geert Schreuder

Website Hans Visser