• Terug
  • Nieuws
  • Sanne de Jong aan de beterende hand
4 januari 2017

Het gaat naar omstandigheden goed met Sanne de Jong. De 15-jarige inwoonster van Onstwedde is tijdens het bezorgen van weekbladen aangereden door een auto.

De scholier van het Ubbo Emmius in haar woonplaats kan zich vrijwel niets meer herinneren van het ongeluk op de miezerige woensdag 14 december. Het incident vond plaats op een donker gedeelte van de Dorpsstraat in de namiddag. In de ijlings gealarmeerde ambulance werd Sanne – ze was wel aanspreekbaar – zeker drie kwartier lang voor alle zekerheid uitvoerig van top tot teen gecontroleerd. Daarna werd ze naar de afdeling Spoedeisende Eerste Hulp van het UMCG vervoerd. ‘s Nachts werd ze nog geopereerd. De schade? Een gecompliceerde bovenarmbreuk, een zware hersenschudding en twee hoofdwonden. Achteraf gezien heeft ze nog ‘geluk’ gehad.

Sinds zaterdag 17 december is Sanne weer thuis. Het aantal ‘van harte beterschap-kaarten’ is bijkans niet te tellen. Van onder meer leerlingen en leerkrachten, van de kerk en van sportverenigingen.

110 Kranten
Sanne heeft sinds anderhalf jaar een route met 110 kranten, de wijk wordt gedeeld met haar achternicht Lotte Huls die ook 110 kranten bezorgt. Woensdagmiddag als ze van school thuis komt, gaat ze meteen op pad. “Ik heb een mand aan het stuur en twee fietstassen achterop. Ik heb niet genoeg ruimte om alle kranten in één keer te bezorgen, ik moet een paar keer terug naar huis om de andere kranten op te halen. Al met al ben ik bijna twee uur bezig. Ook als het regent of als het hard waait, wordt de krant bezorgd. Eén keer heeft mijn vader geholpen. Toen was het door de ijzel zo glad geworden dat ik niet kon fietsen. Mijn vader is toen met de auto meegereden, we hebben geschuifeld van brievenbus naar brievenbus.”

Sanne mag vier maanden lang niet sporten, dus geen volleybal en geen turnen. Ook kon ze het spectaculaire turngala in de Ziggo Dome in Amsterdam niet bijwonen, dat afgelopen donderdag is gehouden. Ze zou het evenement samen met haar moeder bezoeken. “Ik had me er erg op verheugd”, vertelt Sanne. “Maar gezien de drukte en het lawaai was het beter om niet te gaan. In plaats van de Ziggo Dome heb ik donderdag een stukje met mijn vader gewandeld.”

Bron/foto: Streekblad