• Terug
  • Nieuws
  • Zwemmen voor Kanker levert € 440,00 op
24 oktober 2016

In zwembad Parc Emslandermeer werd zaterdag door Zwemschool Henny de Groot en Loopsport Sellingen het evenement Zwemmen voor Kanker georganiseerd. Om mee te doen moest je € 4,50 inleggen.

Het startsein werd zatermorgen om 11.00 uur gegeven door wethouder Giny Luth. Junioren moesten minimaal 10 baantjes zwemmen; senioren 20. Wie de meeste baantjes zwom kreeg een leuke verrassing. Bij de jongens was dit Xander Eelsing; hij zwom 26 baantjes. Daphne Teijen zwom 50 baantjes en was daarmee winnaar bij de meisjes. Bij de senioren gingen de attenties naar: Anja Kruize: 120 baantjes en Frank Lukken: 130 baantjes.

Zwemmers en donateurs brachten € 440,- in het laatje. Dit gaat naar de Stichting Roparun en komt ten goede aan zaken die het leven van kankerpatiënten kunnen veraangenamen.

Om extra aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker wil het nieuw opgericht team “Runners oet Grunnen” in 2017 meedoen aan de Roparun, een estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam over 560 km die plaats vindt in het Pinksterweekend. De finish van de estafetteloop is Pinkstermaandag op de Coolsingel in Rotterdam. Hier wacht de deelnemers een fantastisch onthaal.

Het motto van de Roparun is : “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

Afgelopen week werd door Henny de Groot naast Zwemmen voor Kanker nog meer georganiseerd. In het zwembad lagen een heleboel vrolijk gekleurde balletjes. Facebookvrienden konden raden hoeveel het waren. Het juiste aantal werd niet geraden maar Martine Bongertman zat er het dichtst bij. Zij gaf het getal 2.000 door; het waren er 1.999.

Ook werd weer de zwemvierdaagse gehouden. Hier deden 130 mensen aan mee. Dinsdag werd een Hawaiifeest georganiseerd en de hele week lag de stormbaan: het Wereldwaterschip in het zwembad. Hiervan hebben de kinderen veel plezier gehad.

Donderdag werd de borstcrawlclinic afgesloten. Alle 15 deelnemers zijn geslaagd! En zaterdag ter afsluiting de zwemlesmarathon en Zwemmen voor Kanker.

Bron/foto: Westerwolde Actueel

Website Zwemschool Henny de Groot, sponsor van Onstwedde.info