• Terug
  • Nieuws
  • VCO- Dames winnen eerste wedstrijd
26 september 2016

Na twee zaterdagen oefenwedstrijden te hebben gespeeld, was het op 24 september dan zover: de eerste wedstrijd van het seizoen. In Sporthal De Bast werd met 4-0 van Volop ’69 uit Oude Pekela gewonnen.

Iets voor 17.00 uur werd er met de wedstrijd gestart. De eerste set werd er begonnen met Anniek Elzen op spelverdeling, Hilde Spaans in de diagonaal, Daniek Hilverts en Diana Wilzing op mid, Moniek Kruiter en Miriam Kruiter op buiten en Paulien Baas als libero. Na een kleine achterstand aan het begin van de eerste set, kwamen de dames op gang. Miriam, niet al te fit, sloeg elke bal die ze kreeg goed in. Ook de andere aanvallers werden goed aangespeeld door Anniek. De eerste gewonnen set en automatisch het eerste punt, was een feit. Setstand: 25-19.

In set twee bleef de opstelling gelijk. VCO begon, in tegenstelling tot de eerste set, nu wel goed. De dames bleven spelen zoals ze in de eerste set geëindigd waren en wonnen de tweede set vrij eenvoudig met 25-15.

De derde set begon moeizamer aan de kant van VCO. Er werden veel fouten gemaakt aan eigen kant. Hierdoor kon VCO niet weglopen bij Volop. Jammer voor Volop, maar VCO wist de eigen gemaakt fouten eruit te halen en ook de derde set te winnen met een stand van 25-22.

Net als in set drie keek VCO aan het begin van de vierde set opnieuw tegen een achterstand aan. Er werd in de loop van de set meer gecommuniceerd en er werden minder fouten gemaakt. Aan het einde van de set kwam Britt Mulder er nog even in, waardoor ook zij haar debuut heeft gemaakt in dames 1. Eindstand van deze set: 25-17.

Vorig jaar heeft het een paar wedstrijden geduurd voordat de dames 5 punten hebben gehaald. Gelukkig begint het seizoen dit jaar beter. Komende zaterdag staat om 17.00 uur in De Bast de wedstrijd VCO ’72 – S.S.S. ’70 (Sellingen) op het programma. Uiteraard is iedereen van harte welkom om de dames aan te moedigen.