• Terug
  • Nieuws
  • De Driesporen op Ned. Kampioenschappen
7 september 2016

Leuk nieuws van de Nederlandse kampioenschappen te Ermelo waar de Groninger kampioenen van manege De Driesporen allemaal aanwezig waren.Tot op het bot gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten.

Aangezien het de eerste keer was dat ze daar kwamen was alles nieuw voor hun. De accommodatie, de dressuurringen, de springpistes de voltigehallen zagen er uit om door een ringetje te halen. Volgens de organisatie waren er die dag minimaal 800 pony's. Individueel hadden de Groninger kampioenen van manege De Driesporen  hun wedstrijd ’s morgens op 27 augustus. Eva, Evelyn, Dorien en Patrick waren op zijn zachts gezegd niet helemaal tevreden over de prestaties, maar volgend jaar gaan ze allemaal weer voor de prijzen. Dit jaar telde de belevenis!

Als laatste meertal van die dag moest het ponyviertal aantreden. Marilene, Eva, Evelyn, Nienke en Nadine hebben hun beste beentje voor gezet. Evelyn en Eva hadden hun teleurstelling van die morgen verwerkt en dat was goed te zien. Met een score van dik 65 % werden de meiden zevende in een veld van 19 teams. Petje af!


Verslag Groninger Kampioenschappen op 16 juli:

Finales dressuur en springen van de KNHS Groninger Outdoor kampioenschappen.

Na een spannende selectieprocedure in de L1 cat D/E mochten uit een gezelschap van 16 ruiters uiteindelijk de vier beste combinaties naar het Groninger kampioenschap. In deze categorie plaatste Eva de Vries zich met haar pony Ganzepol’s Ardanwen bij die laatste vier.  Met twee hele mooie proeven en gemiddeld 65,460% werden in Groningen gerenommeerde tegenstanders verslagen en kwam er een geweldig resultaat uit de bus: Kampioen van Groningen.

Diezelfde dag mocht Evelyn Speelman ook starten met haar ponys. Met Briolen Clint in de L1/A en met Kortehoeve’s Laurens in de L1/C was ze rechtstreeks voor de finales geplaatst. Met Magic heeft ze een enerverende selectiestrijd in de M1/D gevoerd.  Mooie resultaten, want met Clint won ze de L1/A(57,5 %) en met Laurens won ze de L1/C(65,375%) en werd met beide pony's Kampioen van Groningen. Magic vond het allemaal wat te spannend maar werd toch eervol vierde.

In de finale M1/ C startten Patrick Trijbels met zijn pony Samoerai en Emma Vos met haar pony's Toscana en Mighelshoeve’s Emma. Emma werd in deze categorie uiteindelijk derde en vierde maar na een spannende strijd werd Patrick Kampioen van Groningen!

Een dag later is het pony viertal gestart op de Groninger Kampioenschappen. In het viertal rijden Nienke Luring, Marilene Tichelaar, Evelyn Speelman, Eva de Vries, Femke Verkleij en Nadine Swarts. Iedereen deed super goed zijn best en onder leiding van commandante Grieteke Oldenburger zijn ze met ruim 62,8% Kampioen van Groningen geworden.
Bij het springen L1/C stond, na een sterk optreden en een foutloze rit, Dorien Bont met haar pony Sydney in de finaleronde. Nadat de rookwolken waren opgetrokken stond zij als eerste geklasseerd op de borden en dus werd ook zij Kampioen van Groningen.

In de categorie L/DE werd Emile Drenth met zijn pony's Oskar van de Beekerheide en Orchid’s Fireball twee en vier. Nina Smid met Nicky sprong er in de eerste omgang een balkje af en werd daardoor zesde. In de Z/DE werd Emile met zijn pony Special Agent tweede.

Door deze resultaten hebben Eva, Evelyn, Dorien en Patrick zich individueel geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in hun klasse. Natuurlijk gaat ook het pony-viertal naar het Nederlands Kampioenschap. Ze zullen met zijn allen op 27 augustus aanstaande de provincie Groningen vertegenwoordigen in Ermelo op het KNHS centrum. Een geweldig resultaat voor deze combinaties én voor manege De Driesporen.
Hun trainster Jarmilla Peterson is apetrots op haar pupillen Eva, Evelyn en Dorien.