• Terug
  • Nieuws
  • Juf Ritsema neemt afscheid van de Rank
16 juli 2016

Cbs De Rank vierde nog geen maand geleden het zogenoemde 40+40+40-feestje. Twee juffen en één meester – Wuppie Smid, Janny Ritsema en Ed van de Bunt – vierden toen hun 40-jarig jubileum.

Eén van die juffen, juf Ritsema, nam donderdag afscheid van de school. Zij is in 1976 begonnen op de Prof. M.J. Langeveldschool aan de Landlaan. In 2011 vormde deze school samen met cbs De Regenboog de nieuwe school cbs De Rank.

Juf Ritsema stond bekend als de sportieve, sociale juf die onder andere jarenlang verantwoordelijk was voor het handenarbeidonderwijs op de school. Zij introduceerde jaren geleden handenarbeid in circuitvorm met de hulp van een groot legioen vrijwillige ouders. Daarnaast was het de juf van de duidelijke uitleg, heldere structuur en de pot met snoep voor bijzondere verrichtingen.
Tegenwoordig is ‘ouderbetrokkenheid’ een geveugeld begrip; juf Ritsema was de juf van de ‘jufbetrokkenheid’. En dat ging heel ver, van een smakelijke inwijding van een nieuwe keuken, de opening van een verbouwde badkamer tot het proeven van de eerste druivenoogst.