• Terug
  • Nieuws
  • Zwangerschapsgroep komt bij elkaar
8 juni 2016

Grietje Borg, Els Wiersma, Sanja Prins, Tanja Fennema, Harma Wubs, Janneke Kruiter, Aaltje Elzen en Henriët Stubbe zijn bevallen in maart en april 1991 en komen na een kwart eeuw nog steeds bij elkaar om gezellig bij te praten.

“In de eerste jaren vond vier keer per jaar een bijeenkomst plaats met de baby”, vertelt Henriët uit Vlagtwedde. “Uiteindelijk hebben we besloten om één keer per jaar bij toerbeurt een activiteit te houden zonder kinderen. De datum is altijd de eerste donderdag in de maand juni. Hoewel de meeste vrouwen – ze wonen in verschillende dorpen in de gemeente Stadskanaal, Vlagtwedde en Bellingwedde – elkaar twaalf maanden lang niet spreken is er altijd meteen een klik als we elkaar weer zien. We delen lief en leed en we kletsen heel wat af.”

Vorige week was het de beurt aan Henriët en Harma om een bijeenkomst te organiseren. De keuze viel op een barbecue bij de Meelschuur in Onstwedde. In opmaat naar het eten werden eerst ‘de spieren opgewarmd’. Ter gelegenheid van het zilveren jubileum was namelijk ook Martha uitgenodigd. “Zij heeft ons indertijd zwangerschapsgymnastiek gegeven,” legt Henriët uit. “Helaas was de vroedvrouw verhinderd.”

Bron/foto: Kanaalstreek

Website De Meelschuur, sponsor van Onstwedde.info