• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint uit van De Fivel
16 april 2016

Onstwedder Boys heeft vanmiddag uit in Zeerijp met 0-1 gewonnen van De Fivel. Op een drassig en matig bespeelbaar veld zegevierden de oranjehemden uiteindelijk terecht door een goal van Abel Jan Huiges.

Vanaf het begin is het duidelijk dat Onstwedder Boys de beter voetballende ploeg is. Een afstandsschot van Rutgert Tipker wordt in de beginfase door de keeper verwerkt tot corner. Uit deze corner komt de bal in de rebound terecht voor Abel Jan Huiges. Huiges maakt de 0-1 door een subliem stiftje over de uitkomende doelman van De Fivel. Onstwedder Boys geeft amper kansen weg en good-old René Jonker (Rein Koudstaal was afwezig) hoeft alleen op te treden bij een afstandsschot. Vlak voor rust wordt het bijna 0-2, maar Gerwin de Wijk ziet zijn vrije trap knap worden gered door de doelman.

De slechte tweede helft is het aanzien niet waard en Onstwedder Boys laat zich terugdrukken op de eigen helft. Tot echte grote kansen leidt het spel van De Fivel echter niet. Onstwedder Boys zelf probeert middels de counter een grotere voorsprong te bemachtigen, maar verder dan een geplaatste bal van Robert de Vries, die door de doelman uit de hoek wordt getikt, komt het niet. De Fivel raakt met een afstandsschot nog de lat, maar komt niet dichterbij dan dat.

Volgende week speelt Onstwedder Boys uit in Roodeschool. Om 14.30u is Corenos dan de tegenstander.