• Ongelukkige nederlaag voor Boys
9 april 2016

De wedstrijd tussen Onstwedder Boys en Niekerk was er één van de gemiste kansen. De oranjehemden lieten verschillende goede mogelijkheden onbenut, terwijl Niekerk in de extra tijd van de tweede helft wel wist te scoren. Eindstand 1 - 2 voor Niekerk.

Niekerk is in de eerste twintig minuten de meest gevaarlijke ploeg. De snelle Robert Smit op links en de aanvallende middenvelder Jasper Siepelinga zorgen voor de nodige druk op de verdediging van Onstwedder Boys. Tussen de twintigste minuut en de dertigste minuut krijgt Onstwedder Boys drie goede mogelijkheden. Telkens is het Gerko Scheper die in kansrijke positie komt. Twee keer brengt keeper Dennis Ottens redding en één keer gaat de bal net naast het doel.

In de eerste helft komt Niekerk na ruim een half uur spelen op voorsprong als spits Edwin Zwier goed doorgaat en ongehinderd de bal achter Rein Koudstaal binnen kan schuiven.  Vlak voor rust krijgen opnieuw Gerko Scheper en Peter Orsel nog kansen op de gelijkmaker. Scheper schiet via een been van een tegenstander over, terwijl Orsel de bal verkeerd raakt en naast schiet.

In de tweede helft zet Onstwedder Boys opnieuw druk. Eerst kopt Gerben Meems een voorzet van Nick Wagenaar over, maar na een kwartier spelen is het wel raak. Een vrije trap van Gerwin de Wijk wordt door Chris Strockmeijer in het doel gekopt: 1 - 1. Strockmeijer moet even later met een hoofdwond het veld verlaten na een botsing met een tegenstander. Voor hem komt Robert de Vries in het veld. Vervolgens schiet Gerwin de Wijk vanaf ongeveer twintig meter de bal via de lat over het doel van Niekerk. Na 77 minuten spelen wordt Gerko Scheper in het strafschopgebied vastgehouden door een verdediger van Niekerk. De goed leidende scheidsrechter Warrink uit Ter Apel kent daarop terecht een strafschop toe. Scheper neemt zelf de strafschop, maar zijn inzet wordt door keeper Ottens tot hoekschop verwerkt.

In de laatste minuut krijgt Onstwedder Boys opnieuw een grote kans. Een voorzet van Gerko Scheper belandt bij de tweede paal voor de voeten van de helemaal vrijstaande Peter Orsel, die van dichtbij over schiet. In de extra tijd slaat Niekerk alsnog toe, als een goede aanval door Jeroen Brandsma doeltreffend wordt afgerond. Kansen doen zich vervolgens niet meer voor en zo gaat deze wedstrijd ongelukkig verloren voor de Boys.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen De Fivel op het programma. in Zeerijp wordt om 14.30 uur afgetrapt.