• Twee keer winst voor VCO '72 Heren 1
17 maart 2016

De heren van VCO '72 hebben de afgelopen twee weken uitstekende zaken gedaan door twee uitwedstrijden in winst om te zetten. Hierdoor staat de ploeg momenteel niet meer op een directe degradatieplek.

Zaterdag 5 maart moest het eerste herenteam al op tijd vertrekken, om 16.00 uur was de wedstrijd tegen Side Out uit Slagharen. Zonder Gerard Koerts (vakantie) en Ben Wilzing (niet fit) werd het degradatieduel aangevangen met als basisopstelling: Tom Wagenaar, Marcel Huisman, Martin Lantinga, Roelof Migchels, Aike Wilzing en Werner Wessels.

De eerste set werd met goed spel met 25 - 22 gewonnen. In de tweede set vertolkte Marcel Huisman met diverse goede blokkeringen een hoofdrol en ook deze set ging met 25 - 18 naar de ploeg uit Onstwedde. In de derde set bleef het aanvalsspel van VCO goed en deze set werd met 25 - 20 gewonnen. De vierde set verliep erg spannend, maar werd net met 26 - 24 verloren. Door dit resultaat werden vier punten toegevoegd aan het totaal.

Zaterdag 12 maart stond de verre uitwedstrijd tegen Pegasus Zwartsluis op het programma. Thuis was met 3 - 2 van deze ploeg verloren, zodat er wellicht opnieuw kansen waren op winst. De eerste set, met Gerard Koerts weer terug als spelverdeler, werd met 25 - 21 door de ploeg uit Zwartsluis gewonnen. De tweede set verliep erg spannend. VCO wist uiteindelijk met 19 - 27 aan het langste eind te trekken. Ook de derde set werd door de ploeg uit Onstwedde gewonnen: 25 - 21. Omdat de vierde set weer naar Pegasus ging (25 - 19), moest er een beslissende vijfde set gespeeld worden. Wat tot nu toe niet was gelukt, lukte dit keer wel: De VCO-heren wonnen de laatste set met 15 - 11, waardoor er een 3 - 2 overwinning kon worden bijgeschreven.

Komende zaterdag, 19 maart, is Olhaco H3 uit Hoogeveen de tegenstander. De wedstrijd in De Bast begint om 19.00 uur.