• Terug
  • Nieuws
  • Celstraf voor ramkrakers Coop
29 januari 2016

Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van tien, respectievelijk achttien maanden geëist tegen twee Stadjers (33 en 24), die in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juli vorig jaar onder meer de toegangsdeur van de COOP in Onstwedde hebben geramd.

Ook zou de oudste van de twee, naast de tien maanden onvoorwaardelijk, nog vijf jaar voorwaardelijke celstraf moeten krijgen.

De ramkraak in Onstwedde deed het duo in een oude Ford, die kort daarvoor was gestolen. De buit bedroeg een kratje bier.

Vervolgens gingen de Stadjers naar Zuidbroek waar de Aldi aan de Kerkstraat werd geramd. Omdat de rolluiken voor de sigaretten op slot zaten, gingen de twee zonder buit weg richting Delfzijl. Onderweg werd nog, zonder te betalen, getankt. Uiteindelijk ‘parkeerden’ de twee de Ford op een rotonde in de havenplaats.

Van daaruit gingen ze per trein naar Appingedam, waar ze door de politie op het station werden aangehouden.

De strafeis tegen de 24-jarige is hoger dan die tegen zijn 33-jarige kompaan, omdat hij hulpverlening afwijst. De oudste wil zich, na zijn celstraf, wel laten behandelen aan zijn alcohol- en drugsverslaving.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: Streekblad