• Terug
  • Nieuws
  • Beton in de slechtste bermen
20 november 2015

De slechtste bermen in het buitengebied van Stadskanaal zijn binnenkort allemaal met beton verhard. De operatie kost 1,1 miljoen euro.

Dat bedrag stelde de gemeenteraad van Stadskanaal enige tijd geleden al beschikbaar. De politici constateerden dat in het uitgestrekte gebied buiten de bebouwde kommen een aantal bermen hoognodig aan onderhoud toe was. Het opvullen van die bermen met puin en zand voldeed niet meer, stelden zij. Zo ontstonden, zeker bij slecht, weer snel gaten, met alle risico's voor de veiligheid van dien. Door de slechte bermen loopt de gemeente ook kans op schadeclaims.

Er werd besloten in de slechte bermen beton te storten. ,,Dat is inmiddels bij een fiks aantal bermen gebeurd'', meldt wethouder Goziena Brongers (CDA). ,,Bijvoorbeeld langs de Horsten in Musselkanaal.''

Na de aanpak van die slechte bermen was de 1,1 miljoen euro nog niet op. De aanbesteding van de klus viel gunstig uit. Er was daardoor nog 250.000 euro over. Dat bedrag, zo maakte de gemeente maandag bekend, wordt gebruikt om nog een aantal bermen te verharden. Een extra inspectie heeft aangetoond dat ook daar een verhoogd risico op een ongevallen bestaat als voertuigen erin terechtkomen.

Het gaat om de bermen langs een deel van de Waterschapsweg in Vledderveen, de Gedempte Vleddermond in Stadskanaal, de Höchterweg in Alteveer en de Vledderhuizen tussen Stadskanaal en Onstwedde. ,,We gaan daar ook beton storten en wel binnenkort, omdat we dan ook kunnen profiteren van een rijkssubsidie'', zegt Brongers. ,,Als dat is gebeurd, zijn de slechtste bermen voor een langere periode veilig en kunnen voertuigen er zonder risico uitwijken.''

Bron: DvhN