• Terug
  • Nieuws
  • Else Boels te gast bij Kerk in Beeld
3 november 2015

Maandagavond was Else Boels te gast bij Geert Smit in het programma Kerk in Beeld op radio Westerwolde.

Else Boels, een begaafde en bewogen jonge vrouw kwam vertellen over haar passie waar ze haar beroep van heeft gemaakt. Na een start te hebben gemaakt met de opleiding tot verpleegkundige kwam ze er achter dat ze meer wilde betekenen voor haar medemens. Zeker ook omdat haar relatie met God en Jezus voor haar allesbepalend is. Daarom is ze gestopt met die opleiding en is ze de HBO-opleiding “Godsdienst, Pastoraal Werk” gaan doen.

Omdat ze op een bepaald moment zelf tegen allerlei vragen aanliep besloot ze een “Stilteweekend” te bezoeken om daar antwoorden van God te vinden. Een weekend waar ze zichzelf goed tegenkwam. Antwoorden vond ze niet , volgens eigen zeggen, maar ze was wel haar vragen kwijt, die ze had gesteld aan God.

Vooral ook omdat er in het Noorden geen mogelijkheid was om zo’n Stiltecentrum te bezoeken is ze gestart met haar praktijk “Christelijke stilteretraites en geestelijke begeleiding”. De noodzaak om in de stilte naar God op zoek te gaan is niet alleen van deze tijd, zegt Else. Ook in de Bijbel kom je dit al tegen, Jezus trok zich terug in stilte om tot Zijn Vader te bidden.

En Hij belooft en gunt ons ook die rust: “Kom tot Mij, allen, die vermoeid of belast zijt, en Ik zal u rust geven” (Matt. 11:28).

Naast de Stilteretraites geeft ze ook “Geestelijke begeleiding” waarin ze als begeleider mensen verder helpen in de relatie met zichzelf, God en hun verdere omgeving. Dat onderscheidt geestelijke begeleiding van andere begeleiding: God betrekken bij je wensen en verlangens. Hij wil je helpen en bijstaan.

Als laatste is ze ook beschikbaar als Christelijk funerair spreker, ook hierin wil ze graag mensen begeleiden die op zoek zijn naar troost en bemoediging.

Vergelijkbaar met het werk van Else is een organisatie als Heel je hart en ziel 

Bron en foto: Westerwolde Actueel

Website Else Boels, sponsor van Onstwedde.info