• Terug
  • Nieuws
  • Bezoekers genieten van herfstkriebels
5 oktober 2015

Gasterij Natuurlijk Smeerling, kunstwerkplaats De Pauw uit Stadskanaal en Natuurmonumenten organiseerden zaterdag een gezellige herfstdag in Smeerling.

In en rond de Gasterij Natuurlijk Smeerling konden de bezoekers kiezen uit een keur aan activiteiten, workshops en proeverijen.

Zo was er een workshop: fruitbomen snoeien, herfstbonbons maken, een herfsttaart versieren, leren vilten of koken met wilde planten. Kinderen konden een insectenhotel maken voor thuis of onder begeleiding het bijzondere labyrint bij de Gasterij ontdekken. Bij een stand met diverse (oude) appel- en perenrassen kon men raden van welk ras het fruit was. Een wandeling onder begeleiding van een vrijwilliger van Natuurmonumenten behoorde ook tot de mogelijkheden.

Amateurkoks konden meedingen naar de titel ‘beste Westerwoldse appeltaartbakker’. Dit resulteerde in een tafel met heerlijke appeltaarten. De appeltaart van Grietje Huiges werd gekozen als het lekkerste baksel. Grietje mag zich een jaar lang de beste Westerwoldse appeltaartbakker van 2015 noemen.

Naast bakken was er ook de mogelijkheid mee te doen aan een gedichtenwedstrijd. Eigen gemaakte gedichten met als toepasselijk thema ‘herfstkriebels’ konden tot 2 oktober naar de Gasterij gemaild worden. Bezoekers van de herfstdag beoordeelden welk gedicht het meest aansprak. Deze krijgt tijdens de herfst een prominente plek in de Gasterij. Op dit moment is bij de redactie niet bekend wie deze wedstrijd heeft gewonnen.

In het voorhuis van de Gasterij opende Kunstwerkplaats De Pauw ’s middags een expositie. Naast het genieten van kunst, kon men ook onder leiding van De Pauw zelf aan de slag in een workshop met het schilderen van paddenstoelen.

Bron / fotoreportage: Westerwolde Actueel