• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint opnieuw
26 september 2015

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag in Groningen de wedstrijd tegen Amicitia VMC met 4 - 2 gewonnen. Bij rust stond het nog 2 - 2.

In de eerste helft zijn er kansen aan beide kanten. Amicitia begint beter aan de wedstrijd, maar het is Onstwedder Boys dat op voorsprong komt. Chris Strockmeijer geeft een diepe bal op Rutgert Tipker, die vervolgens weet te scoren. Direct na de aftrap komt Amicitia echter al weer op gelijke hoogte en even later zelfs op voorsprong. Twee keer een aanval vanaf de rechterkant en twee keer wordt er gescoord. Gerben Meems maakt daarna nog voor rust de gelijkmaker, opnieuw na een goede actie van Chris Strockmeijer. Gerko Scheper en Rutgert Tipker krijgen vervolgens ook nog kansen, maar beide falen oog in oog met de keeper.

Na de rust krijgt Gerko Scheper namens de Boys opnieuw een grote kans en raakt dit keer de paal. Onstweder Boys is in de tweede helft de betere ploeg en komt in de slotfase verdient op voorsprong. Een schot van Jelle de vries wordt door de keeper nog gestopt, maar in de rebound is het Gerben Meems die de 2 - 3 binnen schiet. Kort daarna omspeelt dezelfde Meems twee spelers van Amicitia en schiet de bal in de korte hoek: 2 - 4. Voor de ploeg uit Groningen betekent de einduitslag de eerste nederlaag na 25 wedstrijden niet te hebben verloren in competitieverband.

Door deze overwinning staan de Boys nu op de derde plaats in de competitie met zeven punten uit vier wedstrijden. Komende zaterdag speelt de ploeg van Fokke de Jonge thuis tegen De Fivel. De wedstrijd begint om 14.30 uur.