• Terug
  • Nieuws
  • Burendag – ook in Onstwedde!
16 september 2015

Burendag bestaat 10 jaar! Burendag begon als een klein (500 buurten) initiatief om sociale activiteiten te stimuleren en motiveren, dit fenomeen is inmiddels uitgegroeid tot bijna 1 miljoen buurtgenoten welke Burendag jaarlijks vieren; ook Onstwedde is daar niet vreemd mee! Behalve de burendagen welke 'onaangemeld' gevierd worden in ons dorp zijn er ook straten welke dit al jaren vieren.

Vorig jaar hebben wij met 3 straten (Verlengde Luringstraat, Beumeesweg (Tange) en (Duinweg) voor het eerst Burendag gehouden en met succes! Het weer was bijzonder goed, maar ook de betrokkenheid van buurtbewoners en sponsoren was met recht groot(s) te noemen! We besloten de dag en avond met een 'volgend jaar weer' en zo wil geschiedde op zaterdag 26 september as.

Douwe Egberts en het Oranje Fonds steunt Burendag, want, zo zeggen zij: buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. En daar zijn wij het helemaal mee eens!

Douwe Egberts brengt buren met een goede kop koffie bij elkaar. Dit stimuleren wij op onze Burendag met een aangename bijkomstigheid: "heel BUREN bakt!" We zijn erg benieuwd welke chef-buurt-koks wij in de straten treffen! Om de kennis in en van de buurt aan de tand te voelen volgt er een 'burentocht'. Een speur- en puzzeltocht in en om de buurt voor groot en klein. En tot slot een gezellig samenzijn met een BBQ.

Natuurlijk wordt ook dit jaar voor het nodige vertier gezorgd, de sponsoren helpen ons hierbij: Poelman Gieten – verhuur van springkussens, attracties etc., Clown Binkie van Tof-Entertainment, de Grillspecialist Ter Apel, en niet te vergeten onze buren! Het laat zich raden wat voor leuke activiteiten er te doen zullen zijn.

Heeft u als buurtbewoner van bovengenoemde straten geen uitnodiging ontvangen of bent u bij het lezen van dit bericht alsnog geprikkeld om deel te nemen? Graag! Meld u zich gerust bij Ellen Paap via onderstaande e-mail.

Tot 26 september as.!

Ellen Paap

E-mail