• Terug
  • Nieuws
  • Wie bakt de beste appeltaarten?
10 september 2015

Wie wordt de beste amateur Appeltaarten bakker van Westerwolde?

Tijdens de herfstkriebelsdag op 3 Oktober 2015 organiseert Gasterij Natuurlijk Smeerling een bakwedstrijd, waarbij de appeltaart centraal staat. Streekproducten en zelfgebakken lekkernijen staan centraal in onze Gasterij. Appelnoten taart is een van de traditionele gerechten die we al vanaf het begin serveren, en die door onze klanten met veel enthousiasme ontvangen wordt.

Maar er zijn veel manieren om een appeltaart te maken, en misschien is de appeltaart zoals u die maakt wel veel lekkerder dan de onze! En daarom dagen we u uit: maak – met gebruikmaking van streekproducten – de lekkerste westerwoldse appeltaart van heel Groningen. Of die nu gebaseerd is op een traditioneel recept, dat u nog van uw grootmoeder gekregen hebt, of dat u een moderne twist aan het basisrecept toevoegt – het kan allemaal, als het maar de lekkerste van allemaal is.
De appeltaarten  worden door een  jury tijdens de herfstkriebels dag, op zaterdag 3 Oktober, geproefd en gekeurd. Daarbij is vanzelf de smaak het belangrijkste, maar ook het uiterlijk en het gebruik van streekproducten worden beoordeeld.
De winnaar krijgt een uitgebreide Babbelthee voor Twee aangeboden door Gasterij Natuurlijk Smeerling. Bovendien zal de winnende appeltaart in Oktober als 'specialiteit van de maand' verkocht worden in de Gasterij. De opbrengst van de appeltaart verkoop houden we niet zelf, die gaat naar een goed doel.

Hoe doet u mee?
Uiterste datum voor aanmelding is: 1 Oktober 2015
Aanmelding kan per onderstaande mail, vermeld daarbij wel het volgende:
Naam
Adres
Telefoonnummer
E-mail
Gebruikte producten
Bijzonderheden

U kunt uw appeltaart inleveren op zaterdag 3 Oktober, tussen 10.00 en 11.00 uur, bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. Tussen 11.00 en 12.00 vindt dan de jurering plaats. De winnaar wordt ter plekke bekend gemaakt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Margriet Nieuwenhuis, Gasterij Natuurlijk Smeerling.

T (0599) 312611
E-mail

Website Gasterij Natuurlijk Smeerling, sponsor van Onstwedde.info