• Terug
  • Nieuws
  • Coördinator staat dorpsdokters bij
2 september 2015

Dertien dorpsdokters in Oost-Groningen krijgen meer tijd voor hun patiënten. Ze hebben samen een coördinator in dienst genomen die ‘randzaken' voor hen gaat regelen.

De artsen krijgen, net als collega's in het hele land, steeds meer administratieve taken op hun bordje waardoor er minder tijd overblijft voor de patiënten. Eerder dit jaar richtten ze de huisartsencoöperatie Westerwolde e.o. op. Dat deden ze ook om samen een coördinator in dienst te kunnen nemen.

Carol Beukema
Die is nu gevonden in de persoon van de 51-jarige Carol Beukema. Zij woont in Groningen en heeft een jarenlange ervaring in de zorg, in Friesland vooral. Dinsdag ging ze aan de slag in Oost-Groningen.

Beukema, die wordt gedetacheerd vanuit het Eerste Lijns Advies Noord-Nederland (Elann), verheugt zich op haar nieuwe taak. ,,Ook omdat het een volstrekt nieuwe functie is. Het moet zich nog helemaal ontwikkelen, maar ik ben er positief over.''

Opvolgers
Beukema hoopt dat de coöperatie een steentje bijdraagt aan een goede huisartsenzorg op het Oost-Groninger platteland. Veel van de bij de coöperatie aangesloten artsen zijn van middelbare leeftijd en op den duur hebben hun praktijken een opvolger nodig. Het probleem is echter dat veel jonge artsen niet snel kiezen voor een loopbaan in Oost-Groningen.

De dertien dokters die meedoen werken in elf huisartspraktijken. Twee daarvan staan in Bellingwolde. De andere in Finsterwolde, Beerta, Blijham, Sellingen, Wedde, Onstwedde en Vlagtwedde. Samen hebben ze ongeveer twintigduizend patiënten.

Bron: DvhN