• Terug
  • Nieuws
  • Vakantiespelweek van start gegaan
10 augustus 2015

Vanmorgen is de Vakantiespelweek 2015 van start gegaan.

De laatste week van de zomervakantie in Onstwedde staat ook dit jaar weer in het teken van de Vakantiespelweek. In totaal doen 216 kinderen mee. Zij worden begeleid worden door circa 60 jonge vrijwilligers tussen de 15 en 28 jaar oud.

Tussen 10 en 14 augustus wordt er geknutseld, gaan de kinderen sporten en wordt er bovenal veel plezier gemaakt.

Het thema dat dit jaar is: Vakantiespelweek in de tijdmachine! Elke dag staat in het teken van een ander tijdvak. Op maandag staat ‘het hier en nu’ centraal. Er worden speurtochten gehouden en er zal geknutseld worden. De dinsdag staat in het teken van ridders en jonkvrouwen. Op deze dag gaan de kinderen naar Vesting Bourtange om daar spelletjes te doen in het kader van het dagthema. Op woensdag gaan de kinderen op reis naar de toekomst, wanneer pretpark Duinen Zathe in Appelscha bezocht wordt.

De donderdag draait om het VOC-tijdperk. ’s Ochtends volgen de kinderen diverse workshops en wordt er geknutseld. Dit wordt vervolgens tentoongesteld en verkocht op de Zeevaardersmarkt, die op donderdagmiddag gehouden wordt. Op vrijdag komt de tijd van Vikingen aan bod. De kinderen kunnen onder andere geschminkt worden, er is een springkussen en ook de buikglijbaan zal weer paraat staan. De week wordt op vrijdagavond traditioneel afgesloten met een verklede optocht door het dorp.

De vakantiespelweek is online te volgen via Facebook. De organisatie heeft een eigen pagina waarop dagelijkse updates te vinden zijn. Zo kunnen ouders, sponsoren en andere belangstellenden toch meegenieten van de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Ook op de website zullen voortdurend updates geplaatst worden.

Website Vakantiespelweek

Bron: Streekblad