• Terug
  • Nieuws
  • De 'WK' gehaktballen van slager Hemmen
10 augustus 2015

Op het terras van Zaal 12 vond zondag het Westerwolds Kampioenschap gehaktballen eten plaats. Dit werd gewonnen door Jari Boekeloo uit Sellingen.

Zondag om zeven uur schoven de 14 deelnemers  (13 mannen en 1 vrouw) aan tafel op het terras van Zaal Twaalf om in een uur tijd zoveel mogelijk gehaktballen naar binnen te werken. De deelnemers hadden allemaal 10 euro ingelegd. Na het eten van vier gehaktballen of meer kregen ze hun inleg terug.

De gehaktballen waren bereid door slagerij J Hemmen uit Onstwedde. Ze hadden allemaal hetzelfde gewicht, namelijk 150 gram. De deelnemers mochten ze met- en zonder saus eten en ze mochten er water bij drinken. Ze mochten niet van tafel; deden ze dat wel dan werden ze gediskwalificeerd.

Wie de meeste gehaktballen binnen de gestelde tijd op at en tot 15 minuten na de wedstrijd niet had overgegeven was de winnaar Jari Boekeloo uit Sellingen werd dit jaar Westerwolds kampioen eten, hij heeft ruim negen gehaktballen opgegeten. Het was een nek aan nek race met Benny Santing uit Vriescheloo. Ze hadden beide 9 stuks op en waren met de tiende bezig. Deze ging er niet meer in. Na het wegen van het restant van de tiende bal bleek Jari met 15 gram verschil te hebben gewonnen.
 
Dit jaar werd recordhouders van vorig jaar, Jeroen Rietveld uit Jipsinghuizen en Alexander Cornelius uit Nieuwe Pekela niet verslagen. Zij hebben in een uur tijd 13 gehaktballen naar binnen gewerkt, zo’n 1950 gram gehakt dus!

Dit evenement trok dit jaar zelfs een deelnemer van ver over de provinciegrens. Geert Hendriks kwam speciaal uit Eindhoven om de Groningers te verslaan. Dit is hem dus niet gelukt; hij moest het na zes gehaktballen opgeven.

Bron / foto's: Westerwolde Actueel

Website Slagerij Hemmen, sponsor van Onstwedde.info