• Terug
  • Nieuws
  • Tegenvallend bezoekersaantal zwembad
25 juli 2015

Het aantal bezoekers van het Vlasmeer valt enigszins tegen. Vooral de matige weersomstandigheden spelen het zwembad parten. De temperatuur is de meeste dagen wel hoger dan 20 graden zodat het bad open is. Maar de ene dag staat er veel wind en de andere dag is het juist erg bewolkt of buiig. Dit nodigt niet direct uit om naar het zwembad te gaan.

De laatste tijd  is het echter wel erg rustig in en rondom het Vlasmeer. Nu is dit juist in de zomervakantie wel een veel voorkomend verschijnsel. Veel mensen gaan met vakantie waardoor het dan altijd wat rustiger is. Het badpersoneel is wel gewoon aanwezig en de badjuffen zouden het fijn vinden om wat meer bezoekers te ontvangen. Ook dreigt er sluiting voor “ons bad” en om te laten zien dat ons zwembad een belangrijke voorziening voor ons dorp is moeten we er natuurlijk wel gebruik van maken. De kinderen die er wel komen vermaken zich elke dag opperbest. Ze zijn lekker aan het zwemmen of aan spelen rondom het bad.

Daarom roepen wij u als Onstwedders en natuurlijk ook de niet-Onstwedders op om het bad zoveel mogelijk te bezoeken. Dit kan elke maandag tot donderdagochtend van 7:00 – 9:30 om baantjes te zwemmen. En elke middag en avond vanaf 13:00 als het 20 graden of warmer is.
Neem de moeite en bezoek het Vlasmeer, het hoeft niet de hele middag het kan ook een uurtje. Stimuleer uw kind om te gaan zwemmen. Samen met vriendjes en vriendinnetjes kan het zo leuk zijn in het zwembad.  En de kou, ach dat vinden kinderen vaak minder erg dan volwassenen. Ze vermaken zich wel een paar uurtjes in of rondom het zwembad ook al valt het weer wat tegen.  Kinderen bewegen en spelen en vergeten hierdoor de kou.

Optisport heeft ook enkele materialen aangeschaft, zo zijn er waterscooters en krokodillen voor de kleine zwemmers en in het diepe bad is een “mattenbrug” geplaatst. Ook is de “Octopus” terug, deze was lek maar is inmiddels weer gerepareerd door de leverancier.
Het zou zo mooi zijn dat kinderen weer net als “vroeger” massaal naar ’t Vlasmeer gaan.

“Weer of geen weer we gaan allemaal naar ’t Vlasmeer”

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben over het zwembad neem dan contact op via één van de e-mail adressen onder aan dit nieuwsbericht.

Noteer alvast in uw  agenda:

  • Woensdag 5 augustus:  pyjamafeestje voor kinderen van 3 tm 6 jaar (18:00 tot 20:15 uur, kosten € 2,50)
  • Vrijdag 7 augustus: Kampeernacht voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar (kosten € 11,00).


Inschrijfformulieren en het volledige programma zijn te verkrijgen bij de kassa van ’t Vlasmeer.

E-mail badpersoneel
E-mail werkgroep behoud t'Vlasmeer
Actuele openingstijden