• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys verliest van De Weide
2 mei 2015

Onstwedder Boys heeft de laatste competitiewedstrijd van het seizoen afgesloten met een nederlaag. Tegen het op de derde plaats staande De Weide werd het 3 – 2 voor de gasten uit Hoogeveen.

In de eerste twintig minuten valt er op een zonnig sportpark De Boskamp weinig te beleven. Voor Onstwedder Boys staat er niets meer op het spel, nadat vorige week de nacompetitie al veilig was gesteld en het lijkt of ook De Weide zich heeft verzoend met de nacompetitie. De Weide heeft het beste van het spel, maar krijgt pas na 25 minuten spelen een goede mogelijkheid. Keeper Rein Koudstaal van Onstwedder Boys redt twee keer voortreffelijk op inzetten van Jasper Strijker en Marco Kikkert en behoedt zijn ploeg zo voor een achterstand. Even later is het dezelfde Koudstaal die een bal helemaal verkeerd uittrapt. De bal komt voor de voeten terecht van Frank van Veen, die dit cadeautje dankbaar aanneemt en de bal in het lege doel kan schieten: 0 – 1.
Harm Visser krijgt kort daarna geel van de jonge scheidsrechter  Spinder uit Drachten wegens natrappen, nadat hij geen vrije trap had mee gekregen en zich afreageert. Dezelfde Harm visser maakt na 35 minuten spelen vervolgens de 1 – 1 uit een prima genomen vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied. Keeper Bas Blanken is kansloos. Daarna is het De Weide dat aandringt. Eerst schiet Marco Kikkert over, vervolgens wordt een corner door Mitchell Luchtenberg net naast gekopt en kort voor rust schiet Frank van Veen uit de draai net over. Onstwedder Boys zet hier alleen een goede actie van Gerben Meems tegenover. Zijn schot gaat eveneens over.

Tweede helft

Na rust blijft De Weide de gevaarlijkste ploeg. In de 52e minuut wordt Joost Wolting goed vrijgespeeld in de 16-meter. Met een schot in de verre hoek laat hij keeper Koudstaal kansloos: 1 – 2. Onstwedder Boys toont echter veerkracht en weet na ruim een uur spelen op gelijke hoogte te komen. Harm Visser controleert de bal goed en weet de vrijstaande Robert de Vries te vinden, die van dichtbij  de 2 – 2 mag aantekenen. Opnieuw is Bas Blanken kansloos.  In de slotfase dringt de ploeg uit Hoogeveen nog aan om de drie punten mee naar huis te nemen. Een goede actie bij de achterlijn van Frank van Veen leidt tot een voorzet die bij de eerste paal door Harmen Otten wordt binnengekopt: 2 – 3. Robert de Vries krijgt na een harde overtreding nog een terechte gele kaart en in de extra tijd komt De Weide nog twee keer goed weg. Eerst claimt Onstwedder Boys een strafschop nadat de bal in een klutssituatie door Willem Balde al dan niet met de arm wordt afgeklemd. De scheidsrechter kan deze onoverzichtelijke situatie moeilijk inschatten en laat verder spelen. Gerko Scheper  krijgt namens de Boys nog een grote kans op de gelijkmaker, maar ook hij schiet van dichtbij over.

Blessure

Vervelend voor Onstwedder Boys is dat tijdens het laatste duel van de wedstrijd  Gerbrand Spaans ongelukkig op zijn schouder terecht komt en voor onderzoek nog naar het ziekenhuis wordt afgevoerd. De kans is groot dat Spaans dit seizoen niet weer voetbalt, hetgeen opnieuw een streep door de rekening is voor trainer Fokke de Jonge. Ook deze wedstrijd waren vijf basisspelers wegens (langdurige) blessures niet inzetbaar.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen Fit Boys. De wedstrijd in Beilen begint om 14.30 uur.