• Terug
  • Nieuws
  • Ubbo Emmius in rep en roer
1 mei 2015

Vandaag is Ubbo Emmius Onstwedde in rep en roer. Er is een actiedag voor het goede doel. De leerlingenraad heeft een aantal weken geleden ISOP als goed doel uitgezocht. ISOP werkt vanuit de overtuiging dat sport een belangrijke factor is in de ontwikkeling van zowel het individu als de samenleving. Sport draagt bij aan de vorming van sociaal kapitaal: Geen geld, maar normen en waarden. Sport heeft een sterk bindend vermogen. Mensen vanuit verschillende achtergronden komen samen, en hebben plezier samen, hetgeen de tolerantie onderling kan vergroten.

Maandag 30 maart kwam Erik van ISOP in alle klassen presentaties geven in de gymzaal. De leerlingen kregen de opdracht om met alternatief materiaal spelletjes te bedenken. Ook werd gevraagd waar zij het geld aan zouden willen besteden. Wat is ontwikkelingswerk nu eigenlijk en hoe ga je dan naar een land toe?

Alle klassen hebben samen met de mentoren acties bedacht om zo veel mogelijk geld op te halen. Er werd van alles gebakken. Er werden sporttoernooien georganiseerd, er was een spookhuis, er waren diverse kraampjes waar spullen werden verkocht en verloot.

Zestien jongens gingen de uitdaging aan om 24 uur te gamen. Vol passie werden er allemaal spellen gespeeld. De verplichte pauze wilden zij het liefst overslaan, want ze zaten er zo lekker in. 24 uur later werd de gamemarathon afgesloten. Gezamenlijk hebben zij dik € 950,00 aan sponsorgeld opgehaald.

Gister ontstond het idee dat het kapsel van locatiedirecteur mevr. Van Sloten toe was aan vernieuwing. Voor minimaal € 200,00 wilde zij haar kapsel wel toevertrouwen aan  kapsalon Carla’s haarmode. En zo geschiedde, het geld was binnen een uur opgehaald. En daar zat mevrouw van Sloten op vrijdagmorgen 1 mei midden in de aula op de kappersstoel. Het resultaat mag er zijn!

Mevrouw Kok en mevrouw de Vries hebben samen 24 uur in een glazen huis gezeten in school. Op verzoek werden er plaatjes gedraaid. Mevrouw Kok en mevrouw de Vries werden ondersteund door een aantal leerlingen uit de vierde klas. Vlak voor het examen vonden zij nog tijd om te zorgen voor de smoothies, allerlei klusjes, de muziek en de beveiliging.

Vrijdagmiddag om 15.00 kwam de actiedag tot een mooi einde. Erik was namens ISOP aanwezig om de leerlingen, docenten en alle belangstellenden namens ISOP toe te spreken en te bedanken. Boer Geert kwam langs om mevrouw de Vries en Mevrouw Kok uit het glazen huis te halen. Tot nu toe hebben de leerlingen ruim €2500,- opgehaald.

Het Ubbo Emmius Onstwedde kijkt terug op een zeer geslaagde actiedag.

Bron: Ubbo Emmius

Fotoreportage

Fotoreportage

Video

Video