• Terug
  • Nieuws
  • Petricia en Eddie geslaagd voor cursus
15 april 2015

In oktober 2014 zijn Petricia Wever en Eddie Heukers van de Hardloopclub Onstwedde begonnen aan hun trainerscursus onder begeleiding van Egbert Euving van de Runners Stadskanaal. Hieronder een verslag van het examen.

Al van begin af aan zat de wind er goed onder. We werden gedrild tot volwaardige atleten. We hebben nog nooit zoveel loopscholing gedaan als de afgelopen 6 maanden. We hebben nu allen een sixpack en bovenbenen zo groot als van een olifant van al het planken en lunches.

Even zonder gekheid, Petricia en Eddie hebben zich de afgelopen 6 maanden goed ontwikkeld. Beide hebben hun eigen visie over wat ze ons willen leren. En zo merk je ook dat ze beiden hun eigen kwaliteiten hebben. Petricia is gericht op wat meer kracht en core stability en Eddie legt zich toe op het blessurevrij lopen.

Zaterdag 11 april 2015 was het dan zover dat ze hun kennis en kunde mochten bewijzen op de atletiekbaan in Emmen alwaar het examen plaats vond. Met 15 dames en heren togen we rond 10 uur naar Emmen. De weersverwachting zag er niet al te best uit maar dat mocht de pret niet drukken. Eddie mocht als eerste zijn examen afleggen. Eerst mocht hij wat vragen beantwoorden en wij zijn de baan op gegaan om ons warm te lopen. De zon scheen af en toe en het waaide nogal. Petricia liet ons wat oefeningen doen om de spieren los te krijgen. Na twee rondjes te hebben gelopen nam Eddie het van Petricia over. Eddie had een circuitje uitgezet. Hier mochten we op aanwijzing van Eddie wat loopscholing doen. De wind waaide soms zo hard dat de A-4tjes met de oefeningen wegwaaide en sommigen een sprintje trokken om ze te vangen.
Eddie stond zijn mannetje en we deden gedwee wat ons opgedragen werd. Na een poosje legde Eddie de kern van de training uit en konden we de baan weer op voor de rest zijn programma. Na wederom twee rondes te hebben gelopen mocht Eddie met de examinator mee om de laatste vragen te beantwoorden. We hebben nog een ronde uitgelopen en stonden met z’n allen te wachten tot Eddie weer uit het hokje kwam. Na een paar minuten kwam Eddie met een brede glimlach naar ons toe. YES hij is geslaagd. Toen hadden we een half uurtje pauze en daarna was Petricia aan de beurt.

Petricia mocht met de examinator mee terwijl wij weer de baan opgingen om ons warm te lopen. Na een aantal rondjes kwam Petricia de baan op en gaf aan dat we mee mochten. Petricia had een parcours uit gezet waar we oefeningen moesten doen. We deden oefeningen op het gebied van krachtopbouw en core stability. Petricia heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. Petricia was van alle examenkandidaten de enige met deze oefeningen. Maar wij, als getrainde atleten, hadden hier geen moeite mee. Helaas begon het toen net te regenen. De examinator schoot van de baan af om een droog plekje te bemachtigen onder het afdak van de kantine. Petricia liet zich niet uit het veld slaan en ging rustig door met haar training. Vanwege de regen had ze het programma wel wat ingekort waarop we eerder met de kern konden beginnen. Na twee rondes mocht Petricia wederom met de examinator mee en liepen wij nog een rondje uit. Na een aantal minuten kwam ook Petricia met een brede lach naar ons toe. YES ook zij is geslaagd.

Eddie en Petricia hebben hard gewerkt en ze hebben laten zien dat ze het in zich hebben om trainer te zijn. Voor Egbert dubbel feest. Op zijn verjaardag, hij heeft de mooie leeftijd van 60 bereikt, twee pupillen geslaagd. Zijn avond kon niet meer stuk. Na de diploma uitreiking en de felicitaties zijn we naar een geklaarde klus weer naar huis gegaan.

HLC Onstwedde is twee trainers rijker. Samen met de twee assistent-trainers hebben wij een mooi clubje mensen die de leden op de dinsdagavond en donderdag trainen. Een club om trots op te zijn.

Met sportieve groet,

Ria Nobbe