• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys moet winnen van SJS
15 april 2015

Ondanks een verdienstelijk gelijkspel tegen koploper ZZVV is Onstwedder Boys nog lang niet uit de problemen. Zaterdag gaat het team op bezoek bij buurman SJS.

‘El Salvador’ is de bijnaam van Peter Orsel. Die naam heeft de negentienjarige voetballer niet zelf bedacht, want daar is hij veel te bescheiden voor. Feit is wel dat trainer Fokke de Jonge het voor de winterstop zonder de goaltjesdief moest doen. “Ik studeer Facility Management en was voor stage een half jaar op Bali”, legt Peter zijn afwezigheid uit. “Ik kon uit diverse plaatsen kiezen, maar als je de foto’s van Bali ziet ben je snel verkocht. Behalve een beetje onderling voetballen, heb ik daar verder niets gedaan. Toen ik na de winter weer aansloot begon ik uiteraard op de bank. Tegen SVN ’69 maakte ik mijn eerste goal. Ik was toch wel blij dat ik weer van de nul af was. Dit is mijn derde jaar bij de selectie. In mijn debuutjaar werd ik direct clubtopscoorder. Mensen gaan dan toch meer van je verwachten. Het tweede seizoen was een rot jaar. Ik lag er lang uit met een blessure en het overlijden van mijn vader had ook zijn weerslag op mijn prestaties. Dit jaar speel ik maar een half seizoen, dus volgend jaar wil ik knallen.”

“Ik heb wel eens nagedacht wat ik wil. Ik ga bijvoorbeeld in Nieuw-Buinen naar de kerk. Wat zou ik doen als Nieuw Buinen mij zou vragen? Voor mij is echter de zaterdag de ideale dag om te voetballen, dat heb ik voor mijzelf wel besloten. Mijn ambitie is om van onschatbare waarde voor de Boys te zijn. Om dat te bereiken moet ik stappen maken met het spelen in de kleine ruimte, al heb ik wat dat betreft al veel geleerd in het Jeugdteam Kanaalstreek. Scorend vermogen en loopacties beheers ik wel en ik werk altijd hard. Bovendien is mijn techniek best redelijk. Ik speel nu meer op de tien positie, omdat Harm Visser, onze beste speler, in de spits speelt.”

“Als alles fit is, kan Onstwedder Boys mee in de derde klasse”, vervolgt Peter. “Met Sven Jaegers en Gerco Schepers loopt hier nog veel talent. Ik vind het inmiddels tot mijn taak behoren om deze jongens te begeleiden. We spelen wel aardig mee, maar uit een dood spelmoment geven we het dan toch nog weer vaak weg in de slotfase. Wij moeten nu SCN onder ons houden om niet rechtstreeks te degraderen. Om dat te bereiken moeten wij winnen van SJS. In deze klasse is dat toch dè derby. Normaal gesproken is dat altijd tegen Mussel, maar die spelen nu lager. Tegen SJS hebben wij ook nog iets recht te zetten. Ik denk dat er daar iets te halen valt.”

Bron/foto: Kanaalstreek